04 / 05 / 2024

çoban

çoban

2005'ten itibaren destek kapsamına alınan Ankara keçisinde verimin artırılması hedefleniyor. Ancak hayvan sahipleri 8-10 bin TL maaşa bile çoban bulamadıklarını dile getiriyor.

Akc Çoban İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akc Çoban İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Akan Çoban tarafından kuruldu.

Çoban Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Grup Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Murat Çoban tarafından kuruldu. 

Köyde iş arayanlar dikkat! 8-10 bin TL maaşla çoban bulamıyorlar

2005'ten itibaren destek kapsamına alınan Ankara keçisinde verimin artırılması hedefleniyor. Ancak hayvan sahipleri 8-10 bin TL maaşa bile çoban bulamadıklarını dile getiriyor.

Çoban Girişimcilik Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Girişimcilik Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited  Şirketi Bakırköy’de  450 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Çobanoğlu, Coban Limited Şirketi tarafından kuruldu.

Serdar Zeki Çoban İnşaat Ve İçme Suyu Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serdar Zeki Çoban İnşaat Ve İçme Suyu Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Zeki Çoban tarafından kuruldu.

Çoban Yaşam İnşaat Taahhüt Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Yaşam İnşaat Taahhüt Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Sidar Çoban tarafından kuruldu.

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Çoban Yıldızı Otel Konaklama Gayrimenkul Kiralama ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çoban Yıldızı Otel Konaklama Gayrimenkul Kiralama ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Alper Durmuş ve Murat Erdoğan tarafından kuruldu.

Özçoban Hırdavat İnşaat ve Elektrik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçoban Hırdavat İnşaat ve Elektrik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Özçoban tarafından kuruldu. 

Konkordato kararı aldıran Harun Çoban kayıplara karıştı!

Bursa'da hurda ticareti yanında demir, çelik, inşaat, gıda, kimya gibi birçok sektörde iş yapan firmanın sahibi Harun Çoban, konkordato kararından sonra kayıplara karıştı...

Sami Çoban, Kiler GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Kiler GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Mehmet Silahtar'ın yerine Kurumsal Yönetim Komitesinin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine uygun bulduğu Sami Çoban'ın ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere atanmasına karar verildi...

TMSF Şakir Çoban İnşaat'ın 10 villasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Şakir Çoban İnşaat'ın 10 adet villasını satışa çıkardı. Satışa çıkan villaların fiyatları 510 bin TL'den başlıyor.

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu Çobançeşme Depo alanı imar planı askıya çıktı!

Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattına ( Çobançeşme Depo alanı ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

çoban Haberi

çoban

Ankara keçisi 2005'ten bu yana destek kapsamına alındı. Keçideki verimliliğin artırılması planları yapılırken, bu kez de çoban krizi patlak verdi.

GENÇ YETİŞTİRİCİLER DE İŞE ATILMALI

Ankara keçisi yetiştiricileri, sektörün geleceği için genç yetiştiricilerin de işe atılmaları gerektiğini belirtiyor. Özellikle mera alanlarının kısıtlı olmasının kendilerine zorluk yaşattığını belirten yetiştiriciler, pazar, mera ve çoban sorununun çözülmesi halinde bu işin daha iyi yapılabileceğini vurguluyor.

Yetiştirici Mustafa Efeoğlu da 12 yaşından beri bu işi yaptığını söyledi. 900 civarında hayvanı bulunduğunu aktaran Efeoğlu, bu sene 1200 kilogram tiftik teslim ettiğini belirtti.

ÇOBAN SIKINTISI YAŞIYORLAR

Efeoğlu, mera ve çoban sıkıntısı yaşadıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Yalnızlık zaten başlı başına zor. Köyde ikamet eden sadece ben varım, herkes dışarıda işe girdi, ben hayvancılığı tercih ettim. Tiftiğin geliştirilmesi için güzel bir pazar...