08 / 07 / 2024

çöken binalar

çöken binalar

Mühendisler tarafından yapılan yüzlerce metre yüksekliğindeki binalar yada denizin üzerine yapılan uzun köprüler kimi zaman hesaplanmayan dikkatsizlik sonucu hatalara sebebiyet verdi. İşte o hatalı yapılar...

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

İstanbul'da riskli bina sayısı 150 bin! Yenilenmesi için süre yetmeyebilir!

İzmir'de yaşanan deprem sonrası dışarıdan görünümü iyi olan fakat kumdan kale gibi çöken binalar, İstanbul'da riskli 150 bin binayı yeniden gündeme getirdi. 

Riskli binalara güçlendirme kolaylığı!

Kartal ve Beyoğlu’nda çöken binaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak riskli binaların da güçlendirilmesinin önünü açmaya hazırlanıyor...

Belçika'da doğalgaz patlaması: 3 bina çöktü! 

Belçika'da meydana gelen doğalgaz patlamasında 3 bina çöktü. Çöken binaların altında insanların olduğu belirtildi. 

Kentsel dönüşüme kredi ve faiz desteği!

Çöken binalar bina güvenliğini ve kentsel dönüşümü yeniden gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı kendiniz de dönüştürebilirsiniz.

Riskli binanızı dönüştürebilirsiniz!

İstanbul Kartal ve Kağıthane’de çöken binalar bina güvenliğini gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı dönüştürmek için siz de harekete geçebilirsiniz. Hükümetin 125 bin TL'ye kadar kredi ve yüzde 5’e kadar faiz desteği var.

Riskli binaların tespiti için kriz masası kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de çöken binayla ilgili "Yahya Kemal Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız, kurulan Kriz Masasına başvurarak binalarının risk tespitini yaptırabileceklerdir." açıklamasında bulundu.

Nijerya'da 36 bin bina her an çökebilir!

Sık sık çöken binalar sebebiyle onlarca insanın hayatını kaybettiği Nijerya'da 36 binden fazla binanın çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

TOKİ Kartal'daki yıkılan binaları yeniden inşa edecek!

Kartal Orhantepe'de çöken binanın çevresinde yer alan binalar kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yenilenecek.

Kartal'da riskli binaların yıkımı tamamlandı!

Kartal'da geçtiğimiz haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgede risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların yıkım işlemleri tamamlandı...

Kartal'da çöken bina sakinleri eşyalarını taşıyor!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yer aldığı sokakta risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların sakinleri, eşyalarını taşımaya devam ediyor.

çöken binalar Haberi

çöken binalar

Günümüzde yükselen yüzlerce metre yüksekliğindeki binalar yada denizin üzerine yapılan uzun köprüler bunların hepsi insanlar tarafından yapılmakta ve mühendislik bilgisine dayanmakta fakat insanoğlu hatasız değil. Ama kimi zaman hesaplanmayan dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan bu hatalar tarih boyunca birçok insanın hayatını yitirmesine sebep olmuştur. İşte gerçekleşen büyük mühendislik hataları...


8-  Savar Binaları 





Bangledeş'te bulunan insanların çalıştığı fabrika adeta bir kumdan kale gibi yıkıldı. 24 Nisan 2013'te gerçekleşen bu olay bir kazadan daha çok cinayet. 8 katlı yapının yıkılma sebebi kullanılan malzemenin kalitesizliği ve mimari yapılar. 



7- Walt Disney Konser Salonu