29 / 04 / 2024

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.



6 Şubat sabahı yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili vuran büyük depremin ardından gözler yeniden müteahhitlere çevrildi.

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Bu 10 ilde yıkılan yapıları yapan müteahhitlerin bazıları yurt dışına kaçmaya çalışırken, gelen son ihbarlar ise adeta kan dondurdu. İddialara göre bazı müteahhitler, arama kurtarma çalışmaları tamamlanan binalara çakıl dökerek delilleri karartmaya çalışıyor!

Yüzyılın felaketinde 7. gün de geride kalmak üzereyken Türkiye’de şimşekleri üzerine çeken müteahhitlerle ilgili iddiaların da ardı arkası kesilmiyor. Bu kişilerin kimisi yakalandı, kimileri ise aranıyor.

Bölgeden gelen son bilgilere göre, bazı müteahhitler ise delilleri karatmak için kolları sıvadı. Bu müteahhitlerin, yıkılan binalarda delil karartmak için inanılmaz yollar denediği iddiaları gündeme geldi.

Son olarak, depremde ağır hasar alan Adana’da 96 kişinin can verdiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın enkazında büyük bir skandal yaşandığı iddia edildi.

İddiaya göre, binanın müteahhidi, depremden sonra kaçtığı KKTC’de göz altına alınırken, enkazın üzerine herhangi bir örnek alınmadan çakıl döküldü.

Adana’nın Çukurova ilçesinde kendi ismini verdiği ve depremde 96 kişiye mezar olan binayı yapan müteahhit Hasan Alpargün, kaçtığı KKTC’de yakalandı.


Geri Dön