15 / 05 / 2024

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.



Sözcü’nün haberine göre, Alpargün Apartmanı’nın enkazını gösteren bir video paylaşan avukat Beşir Ekinci, kimlerin emir verdiği belli olmadan ve hiç bir delil alınmadan binanın üzerine çakıl döküldüğünü iddia etti. Ekinci, yetkililerden kimseye ulaşamadıklarını, gelen zabıtaların ise, “Fotoğraf çekin, gidin” dediklerini aktaran Ekinci, “Gelen polisler ise, biz buranın ekibi değiliz” dediler. Bina enkazından çıkan araçların nereye gittiği bilinmiyor. İş makinesi de işini bitirip, gidiyor” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

MÜTEAHHİT KKTC’YE KAÇMIŞTI!

Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan ve kolonların kesildiği iddia edilen 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı, 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası yerle bir olmuştu.

Depremin ardından Yurt dışına kaçtığı tespit edilen Hasan Alpargün, KKTC'de gözaltına alınmıştı.

Alpargün’ün Türkiye'den KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Kıbrıs Lefkoşa’da daire satın aldığı belirlenirken işlemlerin ardından Türkiye'ye getirileceği bildirildi.


Geri Dön