04 / 05 / 2024

çölleşme sempozyumu

çölleşme sempozyumu

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez 'Türkiye’de orman alanları artmıştır. Bugün itibariyle ülkemizin yüzde 27’si orman alanıdır. 2023 yılında bu alanı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı 12 Ekim'de!

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda 195 ülke çölleşme ile mücadele için Ankara'da buluşacak.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TİKA arasında protokol imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TİKA arasında imzalanan protokolle, ormancılık, çölleşme, erozyonla mücadele, su, doğa koruma ve meteoroloji alanlarında diğer ülkelere yönelik işbirliği çalışmaları yapılacak.

Türkiye, Çölleşmeyle Mücadele Konferansı'na ev sahipliği yapacak!

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) 12 - 24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.

2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu yapıldı!

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez 'Türkiye’de orman alanları artmıştır. Bugün itibariyle ülkemizin yüzde 27’si orman alanıdır. 2023 yılında bu alanı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

Terkos Gölü'nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi!

İstanbul ' un en önemli su havzası Terkos Gölü ' nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi. Çölleşme tehlikesiyle yüz yüze kalan bölgede bir vaha oluşturuldu...

Allan Savory: Çölleşmeyi tersine çevirmek mümkün!

Allan Savory, Bütüncül Otlak Yönetimi ile dünya genelinde 15 bin hektar alanda mucizevi değişim yarattı. Savory’nin çözümü, çölleşme riskiyle karşı karşıya olan araziye binlerce çiftlik hayvanı yerleştirmek

Şemsi Bayraktar Dünya Çölleşme Günü ile ilgili açıklama yaptı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklık, erozyon ve çölleşme sonucu kaybedilen toprağın insanlığın ortak geleceğinin tehlikeye girmesi demek olduğunu vurguladı.

çölleşme sempozyumu Haberi

çölleşme sempozyumu

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, "2002 yılından 2014 yılına kadar  Türkiye’de orman alanları 900 bin hektar artmıştır. Basında hep şu söylenir. Ormanlar ve yeşil alanlar azalıyor, çölleşme hızla geliyor diye. Oysa ki Türkiye’de orman alanları artmıştır.  Bugün itibariyle ülkemizin yüzde 27’si orman alanıdır. 2023  yılında bu alanı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.


Konya'da bir otelde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu'nun açılışında konuşan Üzmez, Türkiye'de çölleşme deyince akla Konya ve Karapınar ilçesinin geldiğini belirterek sempozyumun burada yapılmasının manidar olduğunu söyledi.


Orman Genel Müdürlüğü'nün, ormanların korunması ve geliştirilmesi için 175 yıldır çalışmalarına devam ettiğini belirten Üzmez, öncelikle bitki örtüsünün korunması ve artırılmasına yönelik olarak çalışmalar yürüttüğünü, ağaçlandırma, erozyon kontrolü , mera ıslahı , erozyonla mücadele ve tasarruflu sulama gibi her...