18 / 07 / 2024

Çöp konteynerı

Çöp konteynerı

Yol kenarlarına atılan çöp poşetleri veya konteynerlerden taşan çöp görüntüsü, yeraltı çöp konteyneri sistemiyle yavaş yavaş tarihe karışıyor. Çöp konteynerlerini yer altına alan bu sistemle kentler sağlıklı ve estetik görünüme kavuşuyor.

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.

Ev ya da ofise dönüşebilen konteyner üretildi!

Konteyner deyip de geçmeyin, yük taşımak dışında birçok işlevi de bulunuyor. En yeni mimari moda ise eski konteynerleri alıp, çeşitli yapılarda kullanmak.

TOKİ'den Suriyelilere konteyner kentler!

Şanlıurfa, Kilis ve Malatya'da 10 bin 986 konteyner kent, Şanlıurfa'da ise 7 bin çadırdan oluşan 2 çadırkent kuran TOKİ, iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay ve Kahramanmaraş'ta 3 bin konteyner kent daha inşa ediyor

Kilis'teki sığınmacılar için 2 katlı konteyner ev inşa edildi!

Kilis Vali Yardımcısı ve koneynerkent sorumlusu Mustafa Ünver Böke, 35 binden sığınmacının kaldığı Kilis'teki Öncüpınar Kampı'nda bulunan sığınmacılar için 2 katlı konteyner ev inşa edildiğini söyledi.

Konteyner ev yasal mı?

Konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılıyor. Peki, konteyner ev yasal mı?

Suriyeliler için Kilis'te iki katlı konteyner evler yapılıyor!

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar ’da, Birleşmiş Milletler ( BM ) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ilçe belediyelere 7 bin yeni konteyner daha!

Geçtiğimiz Nisan - Haziran döneminde 6 bin adet yeni çöp konteyneri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar ilçe belediyelere 7 bin konteyner daha verecek.

Kırıkhan Belediyesi'ne 400 adet çöp konteynerı!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Güder, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Şube Müdürü Hüseyin Balaban'dan çöp konteynerlerini teslim aldılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 69 belediyeye 45 çöp aracı ve 1.800 konteyner dağıtacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarın düzenleyeceği törenle 69 belediyeye; 45 temizlik aracı, 5 arazöz ve 1800 çöp konteyneri dağıtacak. Programda ayrıca 146 milyona mal olan hizmet binalarının açılışı gerçekleşecek.

Kemal Çolakoğlu, Çin rekabetinde konteyner ve çivi fabrikasını kapattı; inşaata giriyor!

Med Union Containers'in kurucu ortağı Kemal Çolakoğlu, konteyner işinden çıktı. Çivi ve tel pazarını Çinlilerin ağır rekabeti karşısında bırakıp konteyner işine giren Çolakoğlu, bu alanı da Çinli rakiplerine bıraktı...

TOKİ Kilis'te Suriyeliler için konteyner kent kuruyor!

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a sığınan ve Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı ilçelerindeki çadır kentlerde barındırılan Suriyeliler için Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisleri'ne konteyner kent kuruluyor

Hz. Muhammed'in doğduğu ev yıkılıp kütüphane oldu!

Hazreti Muhammed'in doğduğu Mekke'deki binanın yerinde bugün bir "halk kitaplığı" bulunuyor

Eyüp Belediye Binası otel olacak!

Eyüp’teki en büyük sorunun konaklayacak yer sıkıntısı olduÄŸunu belirten BaÅŸkan Kavuncu “BÄ

Çöp konteynerı Haberi

Çöp konteynerı

Türkiye hızla gelişirken, kentleşme oranı da aynı hızda artıyor. 1927 yılında ülke nüfusunun yüzde 75,8’i kırsal alanda yaşarken, bugün bu oran tersine dönmüş durumda. 2011 seçimlerine göre nüfusun yüzde 77’ye yakını kentlerde yaşıyor ve kent nüfusu yükselişini sürdürüyor. Diğer yandan, artan kentleşme birçok yeniliği ve değişimi zorunlu kılıyor. Daha yaşanası ve temiz çevrede yaşama isteği gibi. Temiz çevrenin en temel koşullarından biri de, çöplerin etrafa dağılmadığı, kötü kokuların yayılmadığı bir kent görüntüsü. Kentlerimiz bu anlamda son yıllarda önemli değişimlere sahne oluyor. Bu değişimde en güçlü adım, yeraltı çöp konteynerleriyle atılıyor.


Çöp konteynerleri artık kötü koku yaymıyor

Sadece varoşların değil, büyük caddelerin de sorunudur, yol kenarlarına atılan çöp poşetleri veya konteynerlerden taşan çöpler. Karnını doyurmaya çalışan sokak kedilerinin veya köpeklerinin eşlik ettiği...