27 / 04 / 2024

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı.



Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremlerin ardından diğer kentlerde yaşayan vatandaşlarda da deprem tedirginliği arttı. Özellikle Marmara'da beklenen İstanbul depremi nedeniyle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar çevre illerdeki kırsal alanlardan arsa ve ev aramaya başladı. Bu yüzden Trakya'da resmen talep patlaması yaşanmaya başlandı. Fiyatlar katlanırken fırsatçılar da bunun üzerine harekete geçti. Dolandırıcıların tarla vasfındaki arazileri imarlı arsa diye satmaya başladığı ifade edildi. Fakat böyle arazi alıp üzerine prefabrik ev ya da konteyner koymak isteyenlerin hayallerinin suya düştüğü bildirildi. Hatta bu yüzden bir belediye vatandaşları uyardı.

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

"TALEP ÇOK ARAZİ YOK"

Edinilen bilgilere göre; mikrofon uzatılan bir kişi “Talepler çok ama elimizde arazi yok” derken, bir başka kişi ise “En kötü yer 100 liradan gidiyor şu an dönüm fiyatı” şeklinde konuştu.

FİYATLAR DEPREM ÖNCESİNE GÖRE 4-5 KAT ARTTI

Deprem korkusu Trakya’ya göç başlatırken konut ve arsa fiyatlarını katladı. Talep patlayınca dolandırıcılar da hemen türedi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerin ardından beklenen büyük İstanbul depremi de İstanbulluları çevre kentlere yönlendirdi. Özellikle fay hattının geçmediği Kırklareli ve Edirne’de arazi dönüm fiyatları epey yükseldi. Fiyatlar deprem öncesine göre 4-5 katı farklılık gösterir hale geldi.

Konuya ilişkin konuşan bir vatandaş “4-5 ay önce 30-40 milyon dönümü, şimdi 100-150 milyon arası gidiyor. 3-4 katı çıktı bu deprem yüzünden” şeklinde konuşurken bir başka vatandaş da “Yer bulmakta sorun yaşıyoruz, fiyatların aşırı artmasından dolayı” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön