27 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Mersin Erdemli'de ev almayı düşünenleri yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. Yeni bir ev almak isteyen A.K.’yi emlak ofisine' götürüp aracındaki 1 milyon TL'yi çaldılar...



Mersin'in Erdemli ilçesinde yeni bir konut almak isteyen A.K.’nin ikna edilip götürüldüğü emlak ofisinin önündeki aracında bulunan toplam 1 milyon Türk Lirası çalındı. Emlak ofisinde çalışanlar ile bağlantılı oldukları şüpheliler, yakalandı ve gözaltına alındı. Şüphelilerden 5 kişi tutuklanırken, 1 kişi de serbest kaldı.

Mersin Erdemli'de yaşayan A.K., Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'nde konut almak için Erdemli ilçesinde bir banka şubesinden 1 milyon 700 bin Türk Lirası kredi çekti. A.K., yeni bir konut almak için anlaştığı emlakçıyla notere gidecekken, çeşitli bahanelerle emlak ofisine gitmesi için ikna edildi.

Parasının 700 bin liralık kısmını yanına alan A.K., geriye kalan 1 milyon Türk Lirası'nı da aracında bıraktı. Araçta bulunan para, yüzü maskeli kişi tarafından çalındı.

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

OTOMOBİLİN KAPI KİLİDİNİ UZAKTAN AÇMIŞ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Civarda bulunan güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, emlak çalışanları A.C. ve G.S.'nin hırsızlık şüphelileriyle irtibatlı olduğunu ve A.C.'nin hırsızlığın gerçekleştiği otomobilin kapı kilitlerini uzaktan kumandayla açtığını tespit etti.

Konuyla ilgili çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ekipler, hırsızlığı yapan E.D.B.'nin, kendisini geldikleri araçta bekleyen B.M. ve A.C.C. ile olay yerinden kaçtığını belirledi.


Geri Dön