15 / 05 / 2024

çöp vergisi borcu ödeme

çöp vergisi borcu ödeme

Çöp vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergi, mesken ve işyerlerinde bu vergi farklı şekilde ödeniyor. Peki, çöp vergisi borcu nasıl ödenir? İşte vergi ödemeleri..

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırması için başvurular 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu olan gayrimenkulün devrine engel!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde emlak vergisi bulunan gayrimenkullerin devirlerini ve tapu devrindeki vergileri kaleme aldı.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi tamamlandı. Emlak vergisi taksitlerini ödemeyi unutanlar için yapılandırma müjdesi geldi. Emlak vergisi borcu nasıl silinir? İşte başvuru şartları ve tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırma zamanı!

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar, emlak vergisi nasıl ve nereden sorgulanır sorularının cevaplarını merak ediyor. Peki emlak vergisi yapılandırma zamanı ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

çöp vergisi borcu ödeme Haberi

çöp vergisi borcu ödeme

Çöp vergisi borcu nasıl ödenir?

Çöp vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çöp vergisi ödemesi yapılmıyor. Verginin mükellefiyeti taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. 


Verginin mükellefi ise kullanıcı oluyor. Eğer kiracı varsa vergiden kiracı sorumlu oluyor. Mesken ve işyerlerinde bu vergi farklı şekilde ödeniyor. Peki, çöp vergisi borcu nasıl ödenir?


Meskenlerde su faturasına yansıtılan çöp vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor. Belediyeye yapılan ödemeleri iki eşit taksit halinde verilebiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayında; ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak,...