04 / 05 / 2024

çöp vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar

çöp vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi en ucuza nerede satılıyor? İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Türk kahve makinesi arayışı içinde olanlar için, Tefal Köpüklüm Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza nereden alırsınız sizin için araştırdık. İşte Tefal 9 Mart 2023 fiyat listesi

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Kaşıkçı Elması Türkiye'nin hangi müzesinde sergileniyor! Çalındı iddiası nereden çıkarıldı çöp kutusunda mı bulundu?

Kaşıkçı elması'nın çalındığı haberi Türkiye'nin gündemine oturdu. Milyonlarca insan filmlere bile konu olan Kaşıkçı elmasıyla ilgili bilgileri merak ediyor. Kaşıkçı elması nedir, çalındı iddiası nereden çıkarıldı, çöp kutusunda mı bulundu? İşte detaylar...

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Ceylan Ml Makina Ve Kalıp Tasarım İmalat Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Ml Makina Ve Kalıp Tasarım İmalat Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  400 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Ceylan tarafından kuruldu.

Evini günlük kiraya verene kötü haber! 

Konutlardan sonra bazı iş yerleri için de emlak vergisi mükellefiyeti bulunuyor. Evini iş yeri olarak kiraya verenler ise daha fazla vergi yüküyle karşı karşıya kalıyor...

İnternetten emlak vergisi ödeme 2021!

Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar sürüyor. 

Veraset ve intikal vergisi mükellefiyeti!

Bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre mirası reddetmemiş mirasçılarına geçer. Mirasçılık ya kanuna ya da miras bırakanın iradesine dayanır.

Püren Mühendislik İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Püren Mühendislik İnşaat Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi  bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ülker Öncel tarafından kuruldu.

çöp vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar Haberi

çöp vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar

Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Çevre temizlik vergisi ile ilgili yasal esaslar Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?


Verginin mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Mükellefiyet ise binanın kullanımı ile başlıyor. İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı sahiplerinin belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor.


Buna karşın konutlara ait çevre temizlik vergisi, konutları kullananların su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle su tüketim bedeli ile birlikte tarh ve tahakkuk ettirileceğinden, konutları kullananlar tarafından ilgili belediyelere, büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde ise su ve kanalizasyon idarelerine bildirim verilmeyecektir.


Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan...