06 / 05 / 2024

çöp vergisi zamanı

çöp vergisi zamanı

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki vergi ne zaman ödenecek? İşte çöp vergisi ödeme zamanı 2014..

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Şimdi Viomi robot süpürge zamanı! İndirimli fiyata satışta! İşte 21 Ekim 2022 fiyat listesi…

Viomi akıllı robot süpürgeler indirimli fiyatlarıyla satışa çıktı. Peki, Viomi akıllı robot süpürge fiyatları ne kadar? İşte 21 Ekim 2022 fiyat listesi…

Selçuk Geçer'den son uyarı... Herkes baksın! Dolar bu tarihte ortalığı kasıp kavuracak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar için yatırımcıları son kez uyararak doların ortalığı kasıp kavuracağı zamanı açıkladı.  

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Ramazan bayramı tatiline çıkacaklar 'Bayram tatili 9 gün mü oldu yoksa 3 gün mü olacak' sorusunun cevabını merak ediyor. Daha önceki bayramlarda 9 gün tatil açıklayan hükümet bu bayramda kaç gün tatil edileceğini Kabine Toplantısında görüştü.

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Kıdem tazminatınızı ''üç şartla'' alabilirsiniz!

Emeklilik için gerekli gün sayısını doldurup çalışmaya devam edenler işlerini bırakıp istedikleri zaman kıdem tazminatı alabilirler.

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mala sahip olan insanlar, yeni yılın başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak o edilen soruların cevapları...

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

çöp vergisi zamanı Haberi

çöp vergisi zamanı

Çöp vergisi ödeme zamanı 2014!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çöp vergisinin ödenmesi gerekiyor. Yılın belli dönemlerinde ödenen çöp vergisi bu sene ne zaman ödenecek? 


Çöp vergisi tarihleri..

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi konutlarda su faturalarına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için belediyeye ödenmesi gereken bir vergidir.


Konutlarda çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 2014 yılında 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi dükkanlar için bu durum söz konusu olmuyor.


Dükkan kullanıcılarının, çöp vergisi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor. Çöp vergisi için ödenecek bedel, binanın özelliğine, binanın bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. İki eşit taksit...