07 / 05 / 2024

çorapçı hanı çevre düzenlemesi

çorapçı hanı çevre düzenlemesi

Sivas Belediyesi tarafından restore edilerek İhramcızade Kültür Merkezi olarak hizmet veren Çorapçı Hanı önündeki metruk yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Açılan alanda ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...

Nallıhan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Malatya Yazıhan 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Yazıhan 100 bin konut 2020 projesinde yer alan konutların kura çekimleri bugün saat 16:00'da yapılacak.

TOKİ Ankara Nallıhan 173 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Ankara’nın Nallıhan İlçesi Çayırhan Mahallesi’nde 173 konutun ihalesi yapıldı. 22 Eylül, Perşembe günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ Karaman Nallıhan Mahallesi'ne 515 yeni konut!

TOKİ Karaman Merkez, Nallıhan Mahallesi 515 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 17 Kasım'da saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.

TOKİ Ankara Nallıhan'da 96 adet konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Ankara Nallıhan'da 96 adet konut, (+2 kapıcı dairesi) ve 1 adet büfe inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün 14:30'da yapılacak.

Ev hanımları çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, ev hanımları çevre temizlik vergisi öder mi?

TOKİ Ankara Nallıhan'da 96 adet konut yaptırıyor!

TOKİ Ankara Nallıhan 96 Adet konut (+2 kapıcı dairesi) ve 1 adet büfe inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 17 Mart 2016 gerçekleşecek.

Manisa Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

1946 yılında Rami'de 4 dönüm bahçe 8 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Büyük Çorapçı Han'ı içinde bir dükkan 30 bin liraya satılacakmış. Eyüp'te Rami Kışlası'nın arkasında 4 dönüm meyve bahçesi 267 adet altın parasına, 8 bin liraya satılacakmış.

Fatih Han Ünal, Ordu Çevre Yolu inşaatını inceledi!

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu’nun bitim noktasında proje değişikliğine gidildiğini söyledi.

Ordu çevre yolu projesi değişti!

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu’nun bitim noktasında proje değişikliğine gidildiğini söyledi.

çorapçı hanı çevre düzenlemesi Haberi

çorapçı hanı çevre düzenlemesi


Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çorapçı Hanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.


Sivas Belediyesi tarafından restore edilerek İhramcızade Kültür Merkezi olarak hizmet veren Çorapçı Hanı önündeki metruk yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Açılan alanda ise Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje çerçevesinde toplam 450 m² olan alanın 380 m²'si sert zemin ve kilit parke taş döşemesi, 70 m²'si çiçeklik, 4 adet oturma elamanı ve otomatik sulama ve aydınlatma alanları yapılacak.


Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ürgüp, yıllardır kültürel mirasların ihmal edildiğini ve kendi döneminde kültür belediyeciliğinin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirtti.


Ürgüp;”Çorapçı Hanı önündeki çalışmalar sürdürülmektedir. En kısa zamanda ekiplerimiz burayı tamamlayarak bir yeşil alan, bir bahçe haline dönüştürecekler. Bu alanda birçok tarihi eserimiz var. Yeni Cami, Çorapçı...