30 / 04 / 2024

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

Samsun Çakallı Han’da çevre düzenlemesi yapıldı!

SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Belediye ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı.



 SAMSUN’da Anadolu Selçuklu dönemine ait Çakallı Han’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. 


Samsun’da 1200'lü yıllarda Anadolu Selçuklu Devleti'nin hükümdarlarından 2'inci Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde İpek Yolu’nda ticaret yapanların konaklaması için inşa edilen Çakallı Han, Osmanlı Devleti döneminde de aktif olarak kullanıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere çıktığı Samsun’dan Havza’ya giderken de uğradığı belirtilen Çakallı Han, 2011 yılında gerçekleştirilen restorasyonun ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından restaurant olarak işletilmeye başlandı.


Bahçesinde yer alan kalıntılarla birlikte bin 541 metrekarelik bir alanda hizmet veren Çakallı Han’ın çevresi, alt yapı ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir görünüm kazandı. Çakallı Han’ı, son 1 yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. 


Hanın çevresinde alt yapı ve peyzaj çalışmaları yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, hana ulaşacak yeni yolun ve otoparkın yapımını ise tamamladı. 


Samsun’un tarihi miraslarından Çakallı Han’ı çok önemsediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hanın şehrin en önemli tarihi turistik mekanlarından biri haline geldiğini ifade etti. Tarihi yapıda ziyaretçilere tiritten menemene kadar birçok yöresel yemek sunulduğunu belirten Başkan Yılmaz, ilginin giderek atmasından dolayı da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çevre düzenlemesinin de tamamlanmak üzere olduğu dile getiren Başkan Yılmaz, "Yeni yolun açılmasıyla hana ulaşım daha kolay ve rahat hale geldi. Şuan ekiplerimiz, ara yollarını yapıyor. Burada insanlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortam hazırdır. Ara yol ve peyzaj çalışmaları da bittiğinde Çakallı Han, göz kamaştıracak ve yöre ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Samsun, her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön