06 / 05 / 2024

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisi imar değişikliği

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisi imar değişikliği

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı..

Maltepe Cumhuriyet Parkı şantiyeye döndü!

Maltepe Cumhuriyet Parkı, 2018'de açıldı. “Anadolu Yakası'nın en büyük parkı” diyerek açılan park kısa sürede şantiyeye döndü. İnşaata başlanan parkta, binaların düğün salonu ve restoran yapılacağı iddia edildi...

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Bomonti Queen Central Park değerleme raporu 2019!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Bomonti Queen Central Park projesinin bulunduğu İstanbul ili, Şişli İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 994 ada 57 parsel ile 994 Ada 54-55-56 parsellere ait değerleme raporu yayınlandı...

Maltepe Cumhuriyet Parkı açıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet Parkı'nı hizmete açdı.

Maltepe Cumhuriyet Parkı 29 Ekim'de açılıyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, ilçe halkının yeşil alan yapılmasını istediği, yıllardır kurban kesim alanı olarak atıl durumda bulunan 44 dönümlük araziye, Anadolu Yakası’nın en büyük parkını inşa etti.

Bakırköy Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün açılıyor!

Bakırköy Belediyesi  Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisinin imarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı..

Düzce'ye 4 yeni park geliyor!

Düzce Belediyesi kentteki Akınlar, Aziziye, Cumhuriyet ve Koçyazı Mahallelerinde park yapımı için ihale düzenledi.

Düzce'nin 4 mahallesine yeni park geliyor!

Düzce Belediyesi, şehrin Akınlar, Aziziye, Cumhuriyet ve Koçyazı mahallelerine yeni park kazandırmak için ihale düzenledi.

İzmir Şehit Fethi Sekin Parkı 4 Şubat'ta açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu Şehit Fethi Sekin Parkı, 4 Şubat Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle açılacak.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

Çankaya Cahit Sıtkı Tarancı Parkı açılıyor!

Cumhuriyet dönemi şiirinin büyük üstadlarından Cahit Sıtkı Tarancı’nın adını yaşatmak için geri sayım başladı. Çankaya Belediyesi, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde yapılan yeni parkına Cahit Sıtkı Tarancı ismini veriyor.

Edirne Cumhuriyet Parkı yenileniyor!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret etti.

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisi imar değişikliği Haberi

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisi imar değişikliği

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Köprülü sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti. 

Çorlu Cumhuriyet Parkı hakkında Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi'nin yaptığı ve hizmete girdiği tarihten bu yana yurttaşlarımızın sıklıkla kullandığı, yoğun bir yapılaşmanın içinde kalan ilçemizde, halkın nefes aldığı önemli bir yeşil alan bölgesi olduğu açıklamalarında bulunan Emre Köprülü "Parkın önemli bir konumda olması ve arazisinin ekonomik değerinin yüksekliği nedeniyle "ranta açılması" konusunda birçok haksız girişimin yapılmak istendiği de ayrıca kamuoyu tarafından bilinmektedir." dedi.

Söz konusu bölge ile ilgili Çorlu Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yazılan yazı ile Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın sanayi, ticaret ve konut alanında dönüştürülmesi istendiğini belirten...