05 / 05 / 2024

çorum hıdırlık kültür merkezi ne zaman yapılacak

çorum hıdırlık kültür merkezi ne zaman yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatı doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Çorum’a geldi...

Kartal Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye bastı...

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

Tokat Hıdırlık Sosyal Tesisi açıldı!

Kanal Tokat projesi kenarında yapımına başlanan Hıdırlık Sosyal Tesisi tamamlanarak, hizmete açıldı.

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Altındağ Hüseyin Gazi Kültür Merkezi açılışa hazır!

İlçedeki çalışmalarına son sürat devam eden Altındağ Belediyesi, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Harran Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te tamamladığı kültür merkezinin ardından Harran Kültür Merkezinin yapım çalışmalarına ağırlık verdi.

Konya Hıdırlık Dağ Oteli inşa edilmeyi bekliyor!

Konya'nın Akşehir bölgesinde bulunan Hıdırlık Dağ Oteli 9 yıldan beri inşa edilmeyi bekliyor. Bölge halkı, turizme büyük katkısı olmasını bekledikleri otelin yapımının devam etmesini istiyor. 

Çorum'da 2 yeni kültür merkezi hizmete girecek!

Çorum Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezlerinin sayısı artıyor. Bölgede inşa edilen iki kültür merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

Düzce Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Düzce iline bağlı Kültür Mahallesi'ndeki eski sanayi çarşısı olarak bilinen sanayi bölgesinin taşınması ve bölgenin kentsel dönüşüm projesi mecliste konu oldu..

Edirne'deki Hıdırlık Tabyası müze olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası, "Edirne Balkan Tarihi Müzesi" olarak düzenlenecek.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bingöl Kültür'de dönüşüm için boşaltılan evlerde hırsızlık arttı!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan Babüroğlu Caddesinde neredeyse her gün bir hırsızlık vakası yaşanıyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

çorum hıdırlık kültür merkezi ne zaman yapılacak Haberi

çorum hıdırlık kültür merkezi ne zaman yapılacak


Çorum’un kültür merkezine kavuşması için çalışmalara başlandı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatı doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Çorum’a gelerek kültür merkezi olarak düşünülen alanlarda incelemelerde bulundu.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Müze Müdürü Dr. Önder İpek ile birlikte Kerebigazi Otoparkı’nda incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Devlet Tiyatro Salonu’na geçti. Devlet Tiyatro Salonu’nu geçen Gürül ve Şener buranın fiziki yapısı hakkında bilgi aldı. Heyet son olarak Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bir araya gelerek yeni kültür merkezi konusunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonunda yatırıma esas olacak projenin hazırlanması için karar alındı. Ayrıca...