06 / 05 / 2024

çorum kale kondu

çorum kale kondu

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kale'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da dönüşüm yapılabilecek yerlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosyalar hazırladıklarını bu dosyalardan birinin de Kale Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu müjdeledi.

Çorum'daki 95 dönümlük metruk alan için kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Kale Mahallesi sınırları içinde yer alan bazı alanların "riskli alan" olarak ilan edilmesi, şehirde büyük sevinçle karşılandı.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kale Mahallesi dönüşüyor!

Çorum Çöplü Mahallesi’nde 152 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm, Kale Mahallesi’nde devam edecek. Çorum Belediyesi, Kale Mahallesi için TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlıyor.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kalesi gecekondulara teslim!

Çorum'da, 1571 yılında 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen, Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan Çorum Kalesi, halk arasında 'kale kondu' olarak isimlendirilen yapıların işgaline teslim oldu. 

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Çorum'da Riskli Yapı Tespiti paneli düzenlendi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği tarafından "Riskli yapı tespit ve yapılardaki hasarlann tespitinde dikkat edilecek hususlar' kondu panel düzenlendi.

Çorum Belediyesi ile Çekül tarihi mekanlara proje geliştirecek!

Çorum ile ÇEKÜL, Velipaşa Hanı, Kale ve Karakol Binası için şehir kimliğini yansıtacak ortak projeler geliştirecek. Çorum'un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da toplantı yapıldı.

Sinop Kalesi, surlarına yapılan konutların işgalinden kurtulamadı!

Sinop Kalesi, surlarına yapılan konutların işgalinden kurtulamadı. Halk arasında ‘ kale kondu ’ olarak bilinen binalar kamulaştırma maliyetlerinin yüksek oluşu sebebi iles bir türlü yıkılamıyor.

Çorum'da tarihi konak kültür evi olacak!

Cumhuriyeti ilan eden TBMM Başkanvekili ve Çorum eski Milletvekili İsmet Eker'in konağı, sanat merkezi ve kültür evi olacak. Çorum Valiliği olarak konağa talip olduğunu belirti...  

Kale Grubu, ABD'li ortağıyla uçak motoru fabrikası kuracak!

Kale Grubu şirketlerinden Kale Havacılık ile ABD 'li Pratt & Whitney ortaklığıyla İzmir 'deki Ege Serbest  Bölgesi 'nde kurulacak F 135 uçak motoru fabrikasının temelini Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül 'ün atmasının planlandığı belirtildi...

Kale Banyo, Koçtaş mağazalarındaki köşesine kuruldu!

Kale Grubu 'nun akılcı banyo çözümleri sunan deneyimli markası Kale Banyo, ürünlerini Koçtaş mağazalarında kurulan özel köşelerde tüketicilerle buluşturuyor. Bu köşelerde sergilenen Kale Banyo ürünleri için aynı zamanda ücretsiz montaj imkanı sağlanıyor

çorum kale kondu Haberi

çorum kale kondu

Çorum'da, 1571 tarihinde 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen Selçuklu mimari özelliği taşıyan Çorum Kalesi yapı işgaline teslim oldu. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; kale içinde yıllar önce birer ikişer yapılan ruhsatlı, tapulu ve bir kısmı ise kaçak olan evlerin sayısı 42'ye ulaştı. Çorum Belediyesi tarihi kaleyi yapı işgalinden kurtarmak için harekete geçti, kamulaştırma çalışmasına başladı. Proje ile 42 yapı kamulaştırıldı ancak yapı sahiplerinin itirazı üzerine konu yargıya taşındı. Mahkeme, yapıların yıkımı için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan restorasyon onayı alınması gerektiğinin kararını aldı. Ancak kurul, restorasyon için henüz bir karar vermeyince yapıların yıkımı yapılamadı. Halk arasında 'kale kondu' olarak adlandırılan yapıların işgalinden bir türlü kurtulamayan kalede restorasyon çalışması da yapılamayınca surlardan düşen kaya parçaları tehlike oluşturmaya başladı. Belediye ekipleri...