04 / 05 / 2024

Çorum TSO inşaatlarda iş güvenliği konferansı

Çorum TSO inşaatlarda iş güvenliği konferansı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞGÜSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından “İnşaatlarda İş Güvenliği” konulu bir konferans düzenlendi..

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TOKİ Çorum Laçin'de 850 bin liraya 3+1!

TOKİ'nin Çorum projelerinde yer alan konutlarla ilgili merak eidlenler belli oldu. Peki TOKİ Çorum Laçin projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çorum Laçin 2022 ucuz konut projesi...

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

Çorum için acele kamulaştırma kararı!

Çorum'da yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum'da inşa edilmeyen kreş için 477 bin TL mi ödendi?

Çorum Belediyesi 2017'de bir caminin alt katına Gündüz Bakım evi (kreş) yaptırmak için 477 bin TL bedelli ihale açtı. İhaleyi kazanan firma, iddialara göre kreş inşaatına başlamadı.

TOKİ'nin Çorum'daki inşaatı durdu mu?

TOKİ tarafından Çorum'un Kuruçay Yolu Silm Kent mevkiinde başlayan toplu konut inşaatının durduğu iddia edildi. 752 adet konuttan oluşan inşaat alanında bir süredir çalışmalara ara verildiği belirtildi.

Çorum TSO inşaatlarda iş güvenliği konferansı Haberi

Çorum TSO inşaatlarda iş güvenliği konferansı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞGÜSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından “İnşaatlarda İş Güvenliği” konulu bir konferans düzenlendi.



Ülkemizde iş kazalarının en çok görüldüğü sektörlerden bir tanesi olan inşaat sektörü ile ilgili iş sağlığı ve işçi güvenliği hakkında yapılan yasal düzenlemeler ile işçi ve işverenlerin uymak zorunda olduğu kuralların anlatılacağı konferans 8 Mayıs Cuma günü saat 14.00’de Çorum TSO’da yapılacak. Konferansa konuşmacı olarak İŞGÜSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sevda Kılıç katılacak.


Çorum...