04 / 05 / 2024

Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa saat kulesi

Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa saat kulesi

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Yedi Mavi Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedi Mavi Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile  Alı Mahdıan tarafından kuruldu.

Yirmi Sekiz Mimarlık Tasarım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yirmi Sekiz Mimarlık Tasarım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Eren Özgüven tarafından kuruldu.

Yedi bankadan konut kredi faiz indirimi!

Bankaların kredi faiz indirimleri Kasım ayının son haftasında da düşüş hızını korudu. Bu hafta yedi banka konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Gebze Kızılay'daki yedi katlı otoparkın inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, Gebze’nin en işlek caddelerinden Kızılay’da yapımı devam eden yedi katlı otoparkın inşaat alanını inceledi.

Bahçeşehir Koleji yedi yeni kampüs açacak!

Türkiye genelinde 125 kampüsüyle 12 binin üzerinde çalışanı ile eğitim veren Bahçeşehir Koleji, yurtiçi ve dışında yatırımlarına devam ederek yayılacak. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Dağ, "Eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yedi yeni kampüs açmayı planlıyoruz" diyor.

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yükseldi?

Konut kredisi faiz oranlarındaki artış hızı yükseldi hafta başından itibaren sekiz banka, son bir günde yedi banka konut kredisi faiz oranlarını arttırdı...

Mektebim Okulları yedi pilot bölgede kampüs açacak!

Mektebim Okulları, STEM alanında güçlü bir adres olma hedefiyle UNESCO ile işbirliğine gitti.  Bu doğrultuda Türkiye’de yedi pilot bölgede en az bir kampüs açmayı planlıyor.

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Yedi Mavi Yapı İnşaat Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Yedi Mavi Yapı İnşaat Otomotiv Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Bulut tarafından kuruldu. 

Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e arsa hediyesi!

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda ayyıldızlı mayoyu giyen ve serbest stil 86 kiloda ikinci olup gümüş madalya kazanan Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e Çorum Belediyesi tarafından arsa hediyesi verildi.

Devlet ilk yedi ayda 676 milyon lira kira ödedi!

2018 yılının ilk yedi ayında malzeme, taşıt, bina gibi kiralama gideri 676 milyon lira oldu.

Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa saat kulesi Haberi

Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa saat kulesi

Çorum Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda kulenin 4 yüzünde yer alan, Roma ve Latin rakamlarının yazılı olduğu kadranlar, sökülüp bakıma alındı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum'un simgesi olan saat kulesinin kısa sürede yeniden zamanı gösterdiğini kaydetti.

Tadilat için Anıtlar Yüksek Kurulundan gerekli izinleri aldıklarını ifade eden Aşgın, "Ecdat yadigarı saat kulemiz, umuyorum ki daha uzun yıllar saati göstermeye devam edecek." açıklamasında bulundu.

Aşgın, halk arasında "çan saati" olarak da anılan kulenin tarihçesiyle ilgili olarak, "Hasan Paşa, Çırağan Sarayı'na yapılan baskında Abdülhamid Han'ı indirmeye çalışanları sopa ile durdurmuş, devletimizi ve milletimizi büyük bir badireden kurtarmış bir paşamızdır. Çorumludur, kendisiyle gurur duyuyoruz. 1894'te saat kulesini Yedi Sekiz Hasan Paşa yaptırmıştır. Muazzam güzellikte bir kuledir." açıklamasında bulundu.

Çorum halkının saat...