28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehirlerin de bir ruhu olduğunu belirterek, Kahramanmaraş’ın da İstanbul, Kudüs, Şam gibi bir ruhu olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada:"Kahramanmaraş yüzyıllardır her dönem kültür, sanat ve edebiyatla iç içe olan medeniyetlere beşiklik etmiştir. Asur, Selçuklu, Dulkadiroğulları ve Osmanlı dönemlerinde aşıkların ve şairlerin merkezi olmuştur. Cumhuriyet döneminde de Kahramanmaraş’ın edebiyatla olan yakın ilişkisi devam etmiş ve her biri Türk edebiyat ve düşünce tarihinde önemli etkiler bırakmış onlarca edebiyatçı yetişmiştir. “Kahramanmaraş ekolü” diye adlandırılan başta Nuri PAKDİL olmak üzere Mehmet Akif İnan, Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Erdem Bayazıt, Ali Kutluay ve Cahit Zarifoğlu’nun Maraş merkezli başlayan ve sonraki yıllarda devam eden birliktelikleri Hamle, Edebiyat ve Mavera gibi Türk edebiyatının unutulmaz dergilerini ortaya çıkarmış ve bu isimler üzerinden bir neslin yetişmesini sağlamıştır” dedi.


Geri Dön