08 / 05 / 2024

çtv vergisi kanunu

çtv vergisi kanunu

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte çöp vergisi kanunu...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81)! 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) bugünkü 31934 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) ile ilgili ayrıntılar...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80 bugünkü 3696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:79!

2022 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:79) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no:77!

2020 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 77) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

çtv vergisi kanunu Haberi

çtv vergisi kanunu

Çöp vergisi kanunu!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, konutlarda su fatularına yansıtılırken; işyeri sahiplerinin vergi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor.


Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabidir. 


İş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, belediyelerce binaların tarifedeki derecelere intibak ettirilmesi üzerine her yılın Ocak ayında yıllık tutarı itibarıyla tahakkuk etmiş sayılır. Tahakkuk eden vergi, bir defaya mahsus olmak üzere, belediyelerin ilan mahallerinde bir ay süreyle topluca ilan edilir. İş yeri ve diğer şekilde...