25 / 07 / 2024

çubuklu hidiv kasrı

çubuklu hidiv kasrı

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çengelköy Kasr-ı Ala ön talep topluyor!

Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding'in ilk büyük konut projesi olan 'Kasr-ı  Alâ'da ön talep süreci başladı. 

Kasr-ı Lena Sancaktepe'de metrekaresi 6 bin TL'ye! Yeni proje!

Sancaktepe Metrosunun yanı başında hayata geçirilen Kasr-ı Lena Sancaktepe'de büyüklükleri 117 metrekare ile 202 metrekare arasında değişen 220 konut bulunuyor..

Çengelköy Kasr-ı Ala lansman tarihi!

Kasr-ı Ala Çengelköy lansman tarihi haberimizde yer alıyor. Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kasr-ı Ala Çengelköy basın lansmanı 27 Mart'ta!

Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de hayata geçirecek. Kasr-ı Ala Çengelköy basın lansmanı 27 Mart'ta yapılacak. 

Kasr-ı Ala Çengelköy projesi geliyor! Yeni proje!

Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de inşa edecek. Kasr-ı Ala projesinin lansmanı 27 Mart'ta yapılacak.

Çubuklu Vadi Evleri'ndeki 15 milyonluk ev Emina Sandal'a kaldı!

 Mustafa Sandal ile Emina Sandal 9 yıllık evliliklerini bitirmek üzere. Mustafa Sandal Çubuklu Vadi Evleri'ndeki 4 katlı 15 milyon liralık villayı eşine bırakacak. 

Arda Turan, Çubuklu Vadi Evleri’nden villa kiraladı!

Ünlü futbolcu Arda Turan, sevgilisi Aslıhan Doğan’ın oturduğu Çubuklu Vadi Evleri’nden aylık 20 bin TL'ye villa kiraladı. 

Mesa Çubuklu 28 Evleri nerede?

Anahtar teslimleri 24 ay sonra yapılacak olan Beykoz Mesa Çubuklu 28 projesinde 60 ay yüzde 0,72 faiz oranı ile ödeme  yapılabiliyor..

Mesa Çubuklu 28'de 60 ay yüzde 0,72 faiz!

Mesa Çubuklu 28'de 60 ay yüzde 0,72 faiz oranı ile ödemeler yapılıyor. 24 ay sonra teslimlerin yapılacağı projede 80 daire ve 1 ticari ünite bulunuyor. 

Çubuklu 28 Mesa fiyatları!

Teslimlerinin 24 ay sonra yapılacağı Çubuklu 28 Mesa projesi 80 daire ve 1 ticari üniteden meydana geliyor. İşte Çubuklu 28 Mesa fiyatları...

çubuklu hidiv kasrı Haberi

çubuklu hidiv kasrı

Çubuklu'daki köşk

Muhafazası için bir bekçi tayin edilecek.


Geçen sene belediye tarafından altmış küsur bin liraya satın alınan Çubuklu'da ki Hidiv Köşkü'nün ne yapılacağına dair henüz bir karar verilememiştir. Vali ve Belediye Reisi Dr. Lütfi Kırdar, geçenlerde Çubuklu'ya gitmiş ve köşkü ziyaret emişti. Bu bina, Boğaziçi'nin en güzel, en hakim bir noktasında ve büyük bir orman içinde bulunduğu halde, çok bakımsız kalmıştır.


Köşkün bir otel mi, yahut bir gazino halinde mi kullanılacağına dair henüz bir karar verilmemekle beraber burası esaslı surette tamir edilecek ve muhafazası için bir bekçi konacaktır.


(1938 yılında Reşat Altın 13 lirayken, 1939 yılında 15 liraymış.)


Akşam Gazetesi 15 Mayıs 1939 


Abdullah Kutalmış...