18 / 05 / 2024

Çukurambar İmar

Çukurambar İmar

Çukurambar Mahallesi'nde Danıştay'ın 2,5 emsale izin vermemesine karşın Özelleştirme idaresi 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onayladı. Çukurambar Mahallesi'nde ÖİB kararı da yargıya gidiyor.

Çukurambar İmar Yasa Taslağı'na itiraz edildi!

Bakanlar Kurulu toplantısında bazı bakanlar “ Parsel parsel izin çıkınca, sahiplerine avantaj sağlandığı tepkileri yaşanıyor ve görüntü kirliliği ortaya çıkıyor. Çukurambar buna örnek ” dedi.

Mar Yapı Sefaköy Oerlikon iletişim!

Mar Yapı Sefaköy Oerlikon iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Konut ve işyerlerinden oluşacak projede 1+0'dan 2+1'e kadar daire tipleri sunuluyor. 

Mar Yapı Dubai ve Bodrum tatili kazananları belli oldu!

Mar Yapı’nın Dubai ve Bodrum tatili ödüllü sinema kampanyasının kazananları, yapılan çekilişle belirlendi...

Yapı Kredi GYO, Mar Mimarlık ile anlaştı!

Yapı Kredi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi'nde gayrimenkul için Mar Mimarlık ile anlaştı...

Mar Yapı'dan Sefaköy Oerlikon projesi geliyor! Yeni proje!

Mar Yapı, Sefaköy Oerlikon projesi için kolları sıvadı. 52 milyon 207 bin 344 TL'ye mal olacak proje 34 ayda tamamlanacak..

Hollanda'da marş çalan yol açıldıktan bir gün sonra kapatıldı!

Hollanda'da trafikte güvenliği artırmak adına hazırlanan "marş çalan" yol, açıldıktan bir gün sonra kapatıldı.

Breeze de Mar Orlando'da 114 bin dolara!

Yüzde  64.5’lik kısmının satışının yapıldığı Breeze de Mar Orlando projesinde fiyatlar 114 bin dolardan başlıyor.

Breeze De Mar Orlando basın lansmanı 14 Mart'ta!

Orlando’da inşa edilen Breeze De Mar projesi toplam bin 364 konuttan meydana geliyor. Breeze De Mar Orlando basına tanıtılmak üzere basın daveti düzenleniyor.

G Hub Mar Yapı nerede?

1+0, 1+1 ve 2+1 şeklindeki dairelerden meydana gelen G Hub Mar Yapı projesinde ön talep toplanıyor. Peki G Hub Mar Yapı nerede?

Mar Yapı G Hub satış ofisi!

G Hub projesi Mar Yapı tarafından İstanbul Sefaköy'de hayata geçirilecek. Ön talep toplanan projede satış ofisi kuruldu.

Mar Yapı G Hub projesinin satış ofisi kuruldu!

Mar Yapı'nın İstanbul Sefaköy'de inşa edeceği G Hub projesinin satış ofisi kuruldu .Projede ön talepler toplanıyor..

Regnum Sky Tower, Çukurambar'a nefes aldıracak!

Regnum Sky Tower çok büyük otoparkı, yaşam sokağındaki ferah gurme ve alışveriş mekanları ile 2018’de Çukurambar’ın yoğunluğunu kısmen kendine çekerek bu bölgeye nefes aldıracak...

Mar Yapı İzmir'deki yeni projesi için düğmeye bastı!

İstanbul’da oluşturduğu ‘G’ konseptini İzmirlilerle tanıştıracak olan Mar Yapı, 2018 yılında İzmir’e yakışır bir “G” projesine imza atıyor..

Mar Yapı sinema kampanyası 2018!

Mar Yapı, sinema kampanyasını tanıttı. Arif V 216 filminden sinema bileti alana Şanghay, Dubai ve Bodrum'da çift kişilik tatil hediye edecek. 

Çukurambar İmar Haberi

Çukurambar İmar

Çukurambar Mahallesi'nde parsellere ilişkin Özelleştirme Dairesi'nin kararıyla özelleştirme yapıldı. Çukurambar Mahallesi'nde Danıştay'ın 2,5 emsale izin vermemesine karşın Özelleştirme idaresi 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onayladı. Ankara Mimarlar Odası da, Resmi Gazete'de yayınlanan 16124 ada, 2,3,4 numaralı ve 16125 ada, 2 ve 3 numaralı parsellere yönelik kararları mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. 

'Resmi Gazete ile ilanıdır' Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konu hakkında şunları kaydetti: "Mesele idarelerin mahkeme kararlarına uymadığının kararıdır. Çukurambar Mahallesi'ndeki konuyla ilgili alana ilişkin davamız yok, ama bugünkü plan kararını Mimarlar Odası olarak yargıya taşıyacağız. Karar idarelerin hukuku dolandığının göstergesi ve mahkeme kararlarının uygulanmadığının kararıdır. 

Hukuka uyulmadığının, hukukun tanınmadığının Resmi Gazete ile ilanıdır. 

Resmi Gazete'de ilan edilen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararında, Danıştay 6. Daire'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı var. Danıştay'ın...