02 / 05 / 2024

Çukurambar Mahallesi'nde ÖİB kararı da yargıya gidiyor!

Çukurambar Mahallesi'nde ÖİB kararı da yargıya gidiyor!

Çukurambar Mahallesi'nde Danıştay'ın 2,5 emsale izin vermemesine karşın Özelleştirme idaresi 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onayladı. Çukurambar Mahallesi'nde ÖİB kararı da yargıya gidiyor.



Çukurambar Mahallesi'nde parsellere ilişkin Özelleştirme Dairesi'nin kararıyla özelleştirme yapıldı. Çukurambar Mahallesi'nde Danıştay'ın 2,5 emsale izin vermemesine karşın Özelleştirme idaresi 2,49 emsalle imar planı değişikliğini onayladı.  Ankara  Mimarlar Odası da, Resmi Gazete'de yayınlanan 16124 ada, 2,3,4 numaralı ve 16125 ada, 2 ve 3 numaralı parsellere yönelik kararları mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. 

'Resmi Gazete ile ilanıdır' Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konu hakkında şunları kaydetti: "Mesele idarelerin mahkeme kararlarına uymadığının kararıdır. Çukurambar Mahallesi'ndeki konuyla ilgili alana ilişkin davamız yok, ama bugünkü plan kararını Mimarlar Odası olarak yargıya taşıyacağız. Karar idarelerin hukuku dolandığının göstergesi ve mahkeme kararlarının uygulanmadığının kararıdır. 

Hukuka uyulmadığının, hukukun tanınmadığının Resmi Gazete ile ilanıdır. 

Resmi Gazete'de ilan edilen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararında, Danıştay 6. Daire'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı var. Danıştay'ın 2,50 emsale verdiği yürütmeyi durdurma kararı ortadayken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üstelik de davayı bilerek sanki hukuka uyarmış gibi imar planı değişikliğini onaylıyor. Konu traji komik bir hukuk hikayesi. Danıştay'ın 2,5 emsal iptaline, 2,49 emsal imar planı onayıyla komedi yaşanmasına izin vermeyeceğiz, hukuk karalarına rağmen bu aleni hukuk tanımaz tavrı kınıyoruz." 


Milliyet Ankara


Geri Dön