21 / 05 / 2024

Çukurova Havalimanının inşaatı durdu mu

Çukurova Havalimanının inşaatı durdu mu

Yapımına 2011 yılında Tarsus’ta başlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda işler beklendiği gibi gitmedi. Çukurova Havalimanı'nın inşaatı kredi sorunu nedeniyle yeniden durdu.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Gaziantep Havalimanı'nın inşaatı hızlanacak!

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı!

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı tamamlandı. Resmi açılış Komünist yönetimin kuruluşunun 70'inci yıldönümünden bir önceki gün yani 30 Eylül'de büyük bir kutlamayla yapılacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu. Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Rusya inşaat sektörünün önemli oyuncularından Ant Yapı, ülkenin ilk özel havalimanı Domodedovo’nun inşaatını bitirdi. 700 milyon dolarlık yatırım ülkenin en büyük ikinci havalimanı...

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Çukurova Havaalanı'nın inşaatı TBMM gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel kurulu’nda Tarsus Çukurova Havalimanı'nı gündeme getirdi. Şimşek, 4 bin dönüm tarım arazisi için vatandaşlara ödeme yapıldığını açıkladı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Limak, Rostov Havalimanı'nın inşaatını tamamladı!

Limak, Marashstroy ile birlikte inşa ettiği 222 milyon dolarlık Rostov Havalimanı’nın inşaatını tamamladı. SSCB’nin dağılmasından sonra sıfırdan yapılan ilk havalimanı aralıkta açılacak. Limanı yılda 10 milyon yolcu kullanacak

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

Beykoz Belediyesi Meclis Binası'nın inşaatı başladı!

Beykoz Belediyesi, meclis çalışmalarının daha modern bir mekânda yürütüleceği yeni meclis binasının inşaatına başladı.

Çukurova Havalimanının inşaatı durdu mu Haberi

Çukurova Havalimanının inşaatı durdu mu

ADANA’yı 5 yıldır meşgul eden maina sorununun (binaların yüksek olması nedeniyle) çözümü için “yıkım” kararı alınması Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın geleceği açısından kenti umutlandırdı. 2010 yılında Adana’da yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapımına başlandı. Ancak yapının kaba inşaatı bitirildiğinde “mania”, yani uçakların havaalanına inişlerinde güvenlik sorunu olduğu iddiası ortaya atıldı.

Eş zamanlı olarak Tarsus’ta Çukurova Uluslararası Havalimanı projesi ihale edildi ve temeli atıldı. Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın gözden düşmesi ve Çukurova Uluslararası Havalimanı yapımının aynı döneme denk gelmesi Adana’da “Havaalanımızı kaybediyoruz” psikolojisine soktu. Uzun süre Adana Havaalanı’nın kapanıp kapanmayacağı tartışıldı.

Ancak bir süre sonra Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda işler beklendiği gibi gitmedi. Kredi sıkıntısı nedeniyle çalışma durdu. Sonra sorun aşılır gibi oldu, fakat geçen yıl yeniden çalışmalar durduruldu. 500 bir EURO’luk yatırıma ara verildi,...