28 / 04 / 2024

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatı son sürat!

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatı son sürat!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatına devam ediyor.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,  Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında yürütülen inşaat çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürüyor.

200 Araçlı Katlı Yeraltı Otoparkı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 7 bin 408 metrekare inşaat alanına sahip, 200 araç kapasiteli 2 bodrum ve 1 zemin olmak üzere toplam 3 kattan oluşan otoparkta, oto yıkama ofisi, teknik birimler ve mescit yer alacak. Ayrıca otopark içerisinde mekanik havalandırma sistemi de kurulacak.

Meydan Düzenlemesi İlçe Merkezine Estetik Bir Görünüm Kazandıracak

Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ilçe merkezinde, kültür varlıklarını koruyarak, kent estetiği anlayışıyla aşamalı olarak meydan ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Projenin ilk aşamasında Bedesten'in alt kısmında Ticaret Meydanı çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Aynı projenin devamında ise eski belediye hizmet binası ve civarında, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra peyzaj mimarisinin güzel bir örneği olan meydan ve çevre düzenleme projesi hayata geçirilecek.

Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, projenin ileriki aşamalarında Tekirdağ Valiliği Binası başta olmak üzere, tarihi kültür varlıkları ön plana çıkartılarak çok geniş bir alanda meydan ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek. Böylece medeniyetler kenti Tekirdağ, modern Avrupa şehirlerinde olduğu gibi yeşillendirilmiş alanları, tarihi yapıları, anıtları ve sosyal yaşam alanları ile büyük bir meydana kavuşacak.

Alt Kısmı Otopark Üst Kısmı Meydan

Süleymanpaşa Meydan ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin ikinci aşamasını kapsayan peyzaj çalışmaları, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Yeraltı Otoparkı'nın inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra başlatılmış olacak. İlçe merkezine estetik bir görünüm kazandıracak olan meydanda fıskiyeli havuz, kent mobilyaları, oturma yerleri, yeşillendirilmiş alanlar olacak ve dekoratif aydınlatma direklerinin kurulumu gerçekleştirilecek.

İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Süleymanpaşa ilçe merkezinde otopark ihtiyacını giderecek proje kapsamında inşaat çalışmaları devam ediyor. Güvenlik için levhalarla çevrilen şantiye alanında çok sayıda personel ve iş makinesi ile hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Başkan Kadir Albayrak: "En Kısa Zamanda Tamamlamayı Hedefliyoruz"

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nda yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaklaşık 35 yıldır kullanımda olan eski hizmet binamız depreme dayanıksız olduğu için tehlike arz ediyordu. Bu sebeple yıkımını gerçekleştirdik. Halkımızın ihtiyaçlarını gözeterek katlı yer altı otoparkı ve halka açık meydan olarak düzenlemeye karar verdik. Çok güzel bir proje hazırladık. İnşaat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında hem ilçe merkezinde otopark ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de Süleymanpaşa'ya modern bir meydan kazandıracağız. Tabi meydan ve çevre düzenleme çalışmalarımız, ileriki aşamalarda çok daha iyi bir düzeye gelecek. İlçe merkezini, medeniyetler kenti güzel Tekirdağ'ımıza yakışan bir işlev ve görünüme kavuşturacağız," diye konuştu.


Geri Dön