29 / 04 / 2024

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TÜBİTAK'ın da desteğiyle, 13- 14 Mayıs tarihlerinde uluslararası katılımlı "Çevre ve Ulaşım Çalıştayı" düzenleyecek.

KPSS'den 50 puan alanlar hemen baksın! O kurum tam 39 personel alacak! Başvurular başladı! 

Çukurova Üniversitesi KPSS'den 50 puan alma şartı ile toplamda 39 personel alacağını duyurdu. Başvurular başladı! İşte başvuru detayları.

KPSS’den 50 puan almak ve lise mezunu olmak yetiyor! Üniversiteye 40 sürekli işçi ve 99 sözleşmeli personel alınacak!

Çukurova Üniversitesi sürekli ve sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanlara göre, İŞKUR üzerinden sürekli işçi ve üniversite hastanesine de sözleşmeli personel alınacak.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

TOKİ Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası ihalesi bugün!

Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası İnşaatı için ihale!

Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Lojmanları için yıkım kararı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Etiler’deki Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar lojmanlarının yıkılması konusunda ön mutabakata vardı.

İzmir'deki yıkımın sebebi imar afları mı?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, İzmir depreminin ardından Türkiye'deki yapılaşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı!

Mersin'de 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi açıldı. Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hastanenin Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını gidereceğini belirtti...

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi yarın!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi 4 Kasım'da!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 4 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

TOKİ'nin Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün...

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı Haberi

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı

ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'ndeki Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek çalıştayda, "Ulaşım planlamasında yasal ve yönetsel çerçeve', "Karayollarında peyzaj uygulamaları', "Ulaşım ve ÇED', "Çevre dostu ulaşım seçenekleri', "Karayollarından kaynaklanan gürültünün kontrolü', "İmar planlama sürecinde kent içi ulaşım planlaması" ve "Karayollarından kaynaklanan emisyonların kontrolü" konuları ele alınacak. Düzenleme kurulunda Prof. Dr. Muzaffer Yücel, Prof. Dr. Zerrin Söğüt ve Dr. Deniz Çolakkadıoğlu, bilim kurulunda da Çukurova, Işık, Ege, Ankara, Karadeniz Teknik, Akdeniz, Mersin ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden akademisyenlerin yer aldığı çalıştaya, Avrupa ülkelerinden yabancı öğretim üyeleri de katılacak.


Çok sayıda bildirinin sunulacağı, 4 ayrı oturum ve panelin yapılacağı çalıştayla ilgili konuşan Prof. Dr. Muzaffer Yücel, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 90'ının karayolu ile gerçekleştirildiğini söyledi. Buna bağlı olarak başta trafik güvenliği olmak üzere, gürültü, hava kirliliği...