09 / 05 / 2024

Cuma Camii temeli

Cuma Camii temeli

Kırım Tatarlarının yaşadığı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol'da (Akmescit) inşa edilecek Cuma Camii'nin temeli atıldı.

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Yuvam Bahçeşehir Evleri'nin temeli atılıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bahçeşehir Evleri’nin temeli, 11 Aralık Cuma günü atılıyor.

Ümraniye Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli atıldı!

Ümraniye Esenkent Mahallesi’nde deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilecek olan Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı.

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Nurtepe Ahmeddin Cami'nin temeli atıldı!

Kağıthane Nurtepe Nişantaşlar Ahmeddin Camii'nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

Bağcılar Mehmet Akif Camii'nin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Bağcılar Mehmet Akif Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cuma Camii temeli Haberi

Cuma Camii temeli

Kırım Tatarlarının yaşadığı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Simferopol'da (Akmescit) inşa edilecek Cuma Camii'nin temeli atıldı. Kırım Tatarlarının 15 yıldır yapımı için uğraştıkları caminin temel atma törenine Kırım yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kırımlı yetkililer, dinler arasında hoşgörüye vurgu yaparak, önceki gün Moskova'daki cami açılışından sonra Kırım'da da cami inşaatına başlanmasının bir arada yaşamaya katkıda bulunacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde görüp beğendiği Cuma Camii projesinin hayata geçirilmesine Rusya Devlet Başkanı Putin onay verirken, Kırım Başbakanı Sergey Aksenov da katkıda bulundu. Caminin inşaatını, 15 yıldır Kırım'da faaliyet gösteren Türk inşaat firması Erbek inşaat üstlendi. Firma, daha önce de Kırım'da Murat Ülker'in baba ocağına yaptırdığı Korbek Camii ile Simferopol'de inşaatı devam eden Seyit Settar Camii'nin yapımını...