27 / 04 / 2024

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.



İstanbul'da inşaatına 17 Şubat 2017' tarihinde başlanan Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı. 2 bin 575 kişinin aynı anda namaz kılabileceği kapalı alana sahip caminin Ramazan Ayı’nda yani Nisan 2021 tarihinde ibadete açılması planlanıyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı Şefik Birkiye ile Selim Dalaman’ın yaptığı Taksim Camii’nin inşaatına Kovid-19 salgını nedeniyle 15 Mart tarihinde ara verilmişti. 1 Haziran tarihinde yeniden başlanan caminin inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İnşaattaki işçiler, sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske takıp çalışıyor. Caminin dış cephe işçiliğinin büyük bir bölümü tamamlanarak, pencereleri takıldı. Caminin içerisindeki imalatlar ve süslemeler ise sürüyor.

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

Cuma namazı çıkışı Taksim Camii inşaatını ziyaret ederek, bilgi alan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Heyecan ve merakla Taksim Camii’nin açılacağı günü bekliyoruz. Zaman zaman camiyi ziyaret ederek, çalışmaları yerinde takip ediyorum. Tamamlandığında Taksim için çok kıymetli olacak. Pandemi dolayısıyla çalışmalar istediğimiz hızda gitmese de yine de devam ediyor” dedi.

MİNARE KAPLAMALARI TAMAMLANDI


Minare kaplamalarının tamamlanıp açıldığını dile getiren Yıldız, “Dış cephe kaplamaları tamamlandı, camlar, çerçeveler yerlerine takıldı. Selamlık bölümünde ibadete açılacağı güne doğru hazırlıklar yapılıyor. Caminin içinde halı altı, zemin düzenlemesi devam ediyor. Ahşap ve mermer kaplamaların takılması için çalışmalar yapılıyor. Aynı şekilde, prekast modüllerin (cephe kaplama sistemi) yapımına başlandı, montalamaları yapılacak” diye konuştu.


RAMAZAN AYI’NDA AÇILMASI PLANLANIYOR


Cami inşaatının yüzde 75-80’inin tamamlandığını belirten Yıldız, “İçerisinin tezyinatı da ocak sonu gibi bitmiş olacak. İç süslemeler ve hattatların yapacağı son işçiliği de hesaba katarsak Ramazan Ayı’nda yani nisanda büyük bir heyecanla Taksim Camii’ni ibadete açacağız, hazırlıklar bu istikamette devam ediyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön