02 / 05 / 2024

Cumalıkızık imar planı

Cumalıkızık imar planı

'Yeni Yıldırım'ı turizm merkezi haline getirmek: için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık'taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi.

Cumalıkızık imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay!

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihî dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi.

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişkliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Battalgazi Mahallesi 381 Ada, 1 Parsel ve 382 Ada, 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar....

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar...

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Azim Şahin: İskenderun'un imar planı hayal kırıklığı yaşattı!

İskenderun kent merkezi ve etrafında yer alan yeni 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında konuşan Şehir Plancısı Azim Şahin, uzun zamandır plansız kalan şehrin yeni imar planının hayal kırıklığı yaşattığını belirtti.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kırcami imar planı iptal edildi!

Antalya’da 30 yıl sonra sorunu çözülen Kırcami imar planı, Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Hayali suya düşen 15 bin mülk sahibi alınan karara isyan etti.

Kartal Yakacık 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kartal Yakacık 9035 ada, 5, 6, 7, 8 parseller, 12015 ada, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 parseller, 12016 ada, 2, 3, 4, 5 parseller ve 12029 ada, 8, 9, 10, 11, 12, 13 parseller ile söz konusu adalar arası yol alanı kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda...

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, 94 pafta, 275 ada, 46 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Cumalıkızık imar planı Haberi

Cumalıkızık imar planı

'Yeni Yıldırım'ı turizm merkezi haline getirmek: için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık'taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi. Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha evvel 30 tanesi dağıtılan pazar tezgâhlarının kalan 57 adeti de törenle Cumalıkızıklılara ücretsiz olarak teslim edildi Cumalıkızık'ın Yıldınm'ın ve Bursa'nın dünyaya açılan medeniyet kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimizin temellerinin atıldığı 700 yıllık miras. Yıldınm'ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, ecdadımızın bizlere emaneti olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cumalıkızık'ı geleceğe taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yıldırım'a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık'ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm projemizle Yıldınm'ı geleceğe taşımayı hedeflerken,...