18 / 05 / 2024

Cumalıkızık yenileniyor

Cumalıkızık yenileniyor

'Yeni Yıldırım'ı turizm merkezi haline getirmek: için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık'taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi.

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

Osmanlı kırsal mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Osmanlı’nın kırsal mimarisinin ilk örneklerinden Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde yeniden ayağa kalkıyor.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi yenileniyor!

Beylikdüzü’nde kültür sanat adına hizmet veren alanlar yenileniyor. Açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi baştan aşağı değişiyor.

Cumalıkızık'ta tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğunun ilk izlerini bünyesinde barındıran Cumalıkızık'ı ayağa kaldırıyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Cumalıkızık yenileniyor Haberi

Cumalıkızık yenileniyor

'Yeni Yıldırım'ı turizm merkezi haline getirmek: için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık'taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi. Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha evvel 30 tanesi dağıtılan pazar tezgâhlarının kalan 57 adeti de törenle Cumalıkızıklılara ücretsiz olarak teslim edildi Cumalıkızık'ın Yıldınm'ın ve Bursa'nın dünyaya açılan medeniyet kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimizin temellerinin atıldığı 700 yıllık miras. Yıldınm'ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, ecdadımızın bizlere emaneti olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cumalıkızık'ı geleceğe taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yıldırım'a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık'ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm projemizle Yıldınm'ı geleceğe taşımayı hedeflerken,...