01 / 05 / 2024

cumalıkızlık nerede

cumalıkızlık nerede

Bursa Cumalıkızık ve Bergama, Doha 'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine kabul edildi.

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yaşam başladı! Mesa Bodrum Demirbükü nerede?

Mesa Bodrum Demirbükü projesinde yaşam başladı. Villa ve rezidans konut çeşitlerinin yer aldığı projede tapular hemen teslim edilecek. İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Raif Ali Dinçkök kimdir, kaç yaşında?

Raif Ali Dinçkök kimdir? Raif Ali Dinçkök nerede doğdu? Raif Ali Dinçkök kaç yaşında? Raif Ali Dinçkök nereli? İşte ayrıntılar!

Çayınızı kahvenizi 1 TL’ye alın! Böyle indirim görülmedi! Yetişen kapıyor!

Enflasyonun artması gıda sektörünü fena vurdu. Vatandaşlar artık nerede indirim görse oraya akın ediyor. Öyle bir indirim haberi yapıldı ki! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

Huawei Watch GT 3 Pro da şaşırtan fiyatlar! 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Sağlamlığı ile öne çıkanTitanyum gövdeli Huawei Watch GT 3 Pro’nun fiyatı en düşük seviyeye geldi. Muadilleri arasında en sağlamı olarak bilinen Titanyum gövdeyle gelen Huawei Watch GT 3 Pro modelinin fiyatı en düşük nerede ve kaç lira?

Sinpaş GYO Kızılbük devremülk projesi nerede? Lokasyon bilgisi!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) "Sinpaş Kızılbük Wellness Resort" ismiyle imzasını taşıyan 5 yıldızlı resort otel için ön talepler gelmeye başladı. Peki Sinpaş Kızılbük Wellness Resort nerede inşa edilecek? İşte detaylar... 

Madnasa Türkbükü nerede?

Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Madnasa Türkbükü nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

cumalıkızlık nerede Haberi

cumalıkızlık nerede

"Bursa Cumalıkızık" ve "Bergama", Doha'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine girdi. 


Katar Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Katar'ın değişiklik teklif ettiği "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" ve Almanya'nın teklif ettiği "Bergama, çok katmanlı kültürel peyzaj alanı" dosyaları Dünya Miras Listesi'ne kabul edildi.


 "Cumalıkızık Erken Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri" ve "Bergama"nın kabülünün ardından Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı alanlarının sayısı 11'den 13'e çıktı.


 Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nin (ICOMOS) değerlendirmelerinin ardından, iki yerleşim merkezi aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 21 komite üyesinin ortak kararıyla oylama yapılmadan Dünya Miras Listesi'ne alındı. 


Her iki görüşmede ayrı ayrı söz alan Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, dünya miras alanlarının siyasi rekabet...