11 / 05 / 2024

cumhurbaşkanı inşaat sektörü

cumhurbaşkanı inşaat sektörü

TOBB'a üye 365 oda ve borsa başkanıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaat sektörüne sahip çıktı. Cumhurbaşkanı, "İnşaatlar duramaz. İnşaat lokomotif sektör. Sanayi de büyüyecek inşaat da" dedi

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 40,7 arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reel kesim güven endeksi yılın ikinci çeyreğindeki 75,2 seviyesinden ağustos ayında 105,2 seviyesine yükseldi. Ağustos ayında yılın ikinci çeyreğine göre alt kalemlerden inşaat sektörü güven endeksi yüzde 40,7 artış kaydetmiştir" dedi.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

İnşaat sektörü 2017'de 200 bin ek istihdam sağlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına destek veren inşaat sektörünün temsilcileri, teşvik ve KDV indirimlerinin katkısıyla 2 milyonluk istihdamın en az yüzde 10 artacağı görüşünde.

Mersin'de inşaat sektöründen yerli ürünlere destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.

Rusya ile normalleşme süreci inşaat sektörünü sevindirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uçak krizi sonrası bir araya gelmesi tüm sektörlerde olduğu gibi, inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı.

Burak Kan 3 projesiyle inşaat sektörüne giriş yapacak!

Alanya siyasetinde bir döneme damga vuran ve DYP ilçe başkanlığı yapan, belediye başkan adayı olan, Mehmet Kan ile Eczacı Hicran Kan'ın oğulları Burak Kan, inşaat sektörüne el attı.

Yörsan, 'Yöryapı' adıyla inşaat sektörüne girdi!

Süt ürünleri firması Yörsan, Dubai’ li Abraaj Capital’ i ortak aldıktan sonra 'Yöryapı' adıyla inşaat sektörüne girdi. Yörsan'ın kurucu ortağı ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Yörük, açıkladı.

cumhurbaşkanı inşaat sektörü Haberi

cumhurbaşkanı inşaat sektörü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 oda ve borsa başkanı ile istişare toplantısında, iş dünyası Merkez Bankası'nın faiz politikasından yakındı. 4 saatlik istişare toplantısına inşaat sektörü, çözüm süreci, yüksek faiz damgasını vurdu. Patronlar İstanbul başta olmak üzere inşaat sektöründeki genişlemeye dikkat çekti ve sanayiye daha çok yatırım yapılması gerektiğini ifade ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "İnşaatlar duramaz. İnşaat lokomotif sektör. Sanayi de büyüyecek inşaat sektörü de. İnşaat birçok sektörü ayakta tutuyor" diye konuştu. 


DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ 

Orta ölçekli girişimcilerin öz kaynak sıkıntısı yaşadığını belirten iş dünyası, düşük faizli kredi desteği istedi. Bankaların krediler konusunda zorluk çıkardığından dert yanan iş dünyası Merkez Bankası'nın faiz politikasını da eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, patronların Merkez Bankası'na faiz sitemine destek verdi. Erdoğan, faiz...