05 / 05 / 2024

cumhuriyetin ilk kilisesi

cumhuriyetin ilk kilisesi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Cumhuriyetin ilk üniversitesi çok sayıda öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 14 Temmuz 2023!

Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi çok sayıda öğretim görevlisi alıyor. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek kilise için ruhsat verildi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi İstanbul'da inşa edilecek!

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilisenin sıfırdan inşa edilmesine onay çıktı.Yapılacak kilisenin İnşaat maliyetinin tamamı Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı tarafından ödenecek.

Tarihi Marmara Köşkü yıkılacak!

AOÇ içerisindeki Cumhuriyetin ilk dönem yapılarından olan ve yakın zamanda yabancı devlet başkanlarının konaklaması için Cumhurbaşkanlığı'nın MİT'i çıkararak kendisine tahsis ettiği tarihi Marmara Köşkü için yıkım kararı alındı.

Karaman Ermenek Izgarlar Köşkü restore ediliyor!

Karaman Ermenek İlçesi’nde Çamlıca’nın ilk yerleşim yerinde unutulmaya yüz tutmuş onlarca evden birisi olan ve inşası Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan “Izgar’ın evi” olarak bilinen “Izgarlar Köşkü” tadilatı yapılarak turizme kazandırılıyor.

Yeşilköy Süryani kilisesi projesi Kurul'dan onay bekliyor!

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi projesi Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak.

Başkent Dayanışması’ndan Saraçoğlu protestosu!

Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Kızılay’daki Saraçoğlu Mahallesi’nde ikamet edenlere yönelik olarak son günlerde yapılan ‘zorla’ tahliye işlemleri, dün Başkent Dayanışması tarafından protesto edildi.

Danıştay Ankara'daki Saraçoğlu Mahallesi için ne karar verdi?

Danıştay 14. Daire, Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın isteğiyle Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilmesi kararını iptal etti.

cumhuriyetin ilk kilisesi Haberi

cumhuriyetin ilk kilisesi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e takdim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre, İstanbul’daki Süryani cemaatinin kilise talebi için başlatılan çalışmalar kapsamında Yeşilköy'deki İtalyan Mezarlığı'nın bulunduğu alanda yapılacak "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi" 2 bin 740 metrekare arsa üzerindeki 1200 metrekare alana inşa edilecek. 

Yeşilköy'deki Metropolit Merkezi'ni ziyaret edecek Kerimoğlu tarafından Çetin'e ruhsat takdim edildi. Yaklaşık 2 yılda tamamlanacak kilise ile İstanbul'da ikamet eden yaklaşık 17 bin kişilik Süryani Cemaati'nin kiliseden yararlanması planlanıyor.

Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, çok uzun süredir kiliseyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kerimoğlu, "Bakırköy'de yapacak olduğumuz Süryani Kilisesinin ruhsat takdimi için buradayız. İnşallah Cumhuriyet...