06 / 05 / 2024

cunda adası rüzgar santrali projesi

cunda adası rüzgar santrali projesi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda lisansı iptal edilen rüzgar enerji santrali (RES) projesinin, Burhaniye ilçesinde turizme ve doğaya zarar vermeyecek bir alanda hayata geçirileceğini söyledi...

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...

Cunda Adası’ndaki Taş Kahve mahkemelik oldu!

Ayvalık Cunda Adası’ndaki Taş Kahve’ye izinsiz müdahale edildiğini tespit eden Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü savcılığa başvurdu.

Balıkesir Cunda Adası'na inşaat atıkları mı dökülüyor?

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde turizmin cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilen Cunda Adası'nın girişine bırakılan moloz yığınları çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Ayvalık ve Cunda Adası'ndaki 80 SİT alanı risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesine' ilişkin yürüttüğü projesi Ayvalık ve Cunda Adası'ndaki doğal dokusu ve mimarisiyle anılan 80 SİT alanı için tehlike oluşturuyor.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Rüzgar santrallerinde elektrik üretimi arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulacak!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali, 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek

İstanbul'a dev rüzgar santrali kuruluyor!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali (RES), 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

Çatalca'da kurulacak rüzgar türbini 280 bin konuta elektrik üretecek!

İstanbul Çatalca'ya 91 rüzgar türbini yapılması planlanıyor. Projenin Çevre Etki ve Değerlendirme (ÇED) raporu tamamladı. Uzmanlar santral için 40 bin metrekarelik bir alanda en az 20 bin ağacın kesilebileceğini söylüyor...

cunda adası rüzgar santrali projesi Haberi

cunda adası rüzgar santrali projesi


Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda lisansı iptal edilen rüzgar enerji santrali (RES) projesinin, Burhaniye ilçesinde turizme ve doğaya zarar vermeyecek bir alanda hayata geçirileceğini söyledi. İlgili firmanın kendilerine müracaat ettiğini aktaran Turhan, "Firma bize lisans alanını başka yere kaydırmak istediklerini söyledi. Zaten valilik olarak biz de daha önce, 'Cunda Adası'nda RES uygun değil' diye açıklama yapmıştık. Söz konusu firmayla anlaştık, müracaatını yaptı." dedi.


Balıkesir Valiliği olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve firmaya yazı yazdıklarını belirten Ahmet Turhan, "İnşallah önümüzdeki dönemde mevcut lisans Cunda Adası'nda iptal edilerek, Burhaniye üzerinde turizme ve çevreye zarar vermeyecek uygun bir alana kaydırılacak. Bu, ilgili firma ve Balıkesir Valiliği'nin ortak bir düşüncesi oldu. Şu anda daha gerçekleşmedi, EPDK'ya teklif yapıldı." şeklinde...