14 / 05 / 2024

Cyprus Airways

Cyprus Airways

Yasadışı devlet yardımı aldığı gerekçesiyle ocak ayında kapısına kilit vurmaya hazırlandığıCyprus Airways’in tasfiyesi Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alması endişesiyle erteleniyor. Havayolunun ocakta kapısına kilit vurması bekleniyor.

Natura Cyprus'da fiyatlar 79 bin GBP'de başlıyor! 

Kıbrıs Developments yeni prestijli misyonu ile satışa sunduğu Natura projesi yoğun ilgi görüyor. Türkiye İş Bankası natamam konut kredisi ile desteklenen ve lansman dönemine hızlı bir giriş yapan projenin %20’si satıldı. Natura Cyprus fiyatlar 79 bin GBP'den başlıyor.

Natura Cyprus projesinin lansmanı gerçekleşti! 

33 yıllık deneyimi ile kişiye özel yaşam alanları yaratan Kıbrıs Developments, Akdeniz konseptine sahip yeni projesi Natura’nın lansmanını gerçekleştirdi. 

İstanbul Havalimanı Japon ve Suudi havayolu şirketlerinin radarında!

7 Nisan'da tam kapasiteye geçmeyi planlayan İstanbul Havalimanı, yeni havayollarının da radarına girdi. Japon All Nippon Airways (ANA) yeni meydana uçma hazırlıklarında önemli bir aşamaya geldi. 

Hekim Yapı'nın 14'üncü bayi toplantısı düzenlendi!

Hekim Yapı, geleneksel olarak düzenlediği bayi toplantısının 14'üncüsünü gerçekleştirdi. Toplantıya Limak Cyprus Deluxe Hotel ev sahipliği yaptı.

Limak'ın Kıbrıs'taki 200 milyon dolarlık oteli açıldı!

Limak Holding, yurtdışındaki ilk otelini açtı. KKTC'de inşa edilen Limak Cyprus Deluxe Hotel, 200 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

Limak Cyprus Deluxe Hotel kapılarını açtı!

1995'den bu yana turizm alanında faaliyet gösteren Limak Holding, 8. otelini KKTC’de hizmete açtı.

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.

British Airways haftalık sefer turlarını artırdı!

British Airways haftalık seferi 1’den 3’e çıkardı. Özellikle Alman ve İngiliz turistin artması hedefleniyor. Bölgeye turist taşıyacak yabancı operatörleri de harekete geçirdi.

Cyprus Airways’in tasfiyesi THY'nin satın alması endişesiyle erteleniyor!

Yasadışı devlet yardımı aldığı gerekçesiyle ocak ayında kapısına kilit vurmaya hazırlandığıCyprus Airways’in tasfiyesi Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alması endişesiyle erteleniyor. Havayolunun ocakta kapısına kilit vurması bekleniyor.

Qatar Airways Ortadoğu'nun En iyi Hava Yolu Şirketi seçildi!

140'tan fazla uçuş noktası ile 17 yıldır faaliyet gösteren Qatar Airways 2014 Business Traveller Asya Pasifik Ödülleri kapsamında peş peşe beşinci kez "Ortadoğu'nun En iyi Hava Yolu Şirketi" seçildi.

Kıbrıs Havayolları Ryanair'in oluyor!

Avrupa Birliği'nin aldığı karar sonrasında artık hükümetler zorda kalan havayolu şirketlerine yardım edemiyor. Herkesin gözü, Kıbrıs Rum Kesimi'nin havayolu şirketi Cyprus Airways'te. Kıbrıs Havayolları Ryanair'in oluyor.

THY Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi!

Türk Hava Yolları Avrupa'nın en iyisinin belirlendiği 'Best Airlines in Europe' sıralamasında ilk sırada yer aldı. THY'nı Avrupa sıralamasında Lufthansa, Swiss, British Airways ve Austrian takip etti...

British Airways Dalaman’a tarifeli sefer düzenleyecek!

British Airways Dalaman’a tarifeli sefer düzenleyecek. ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç: " British Airways, Nisan 2015'den itibaren Dalaman’a haftanın 4 günü uçuş gerçekleştirecek " dedi.

Cyprus Airways Haberi

Cyprus Airways

KIBRIS Rum yönetimi, Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun yasadışı devlet yardımı aldığı gerekçesiyle ocak ayında kapısına kilit vurmaya hazırlandığı Cyprus Airways’i, Türk Hava Yolları’nın (THY) satın alacağı endişesine kapıldı. Uzun süredir batık durumdaki kamuya ait Cyprus Airways şirketi, bu nedenle tasfiye kararı almayı erteliyor.


69 YILLIK ŞİRKET

1945 yılında İngiliz sömürge döneminde kurulan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar Türk ve Rumların ortak havayolu olarak kullanılan Cyprus Airways uzun süredir ekonomik krizde. Rum hükümeti, iki yıl önce şirketin sermaye yeterliliğini artırmak için 75 milyon Euro devlet katkısı yaptı. Ancak şirket kamu desteğine rağmen ekonomik krizden kurtulamadı. Güney Kıbrıs ekonomisinin de iki yıl önce ekonomik krize girerek AB ve IMF denetimine alınması, havayolu şirketini Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun hedefi haline getirdi. Rekabet Kurulu...