28 / 07 / 2024

Daday Hamamı yeniden hizmete girecek

Daday Hamamı yeniden hizmete girecek

Daday Belediyesi’ne ait ve uzun süredir kullanıma kapalı olan tarihi Daday Hamamı yapılacak restorasyon çalışması ile çok kısa zaman sonra yeniden hizmete girecek.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

Gelibolu Şengül Hamamı restore edilecek!

Gelibolu ilçesinde, 1437'de Çandarlı Halil Paşa'nın İznik'teki imaretine vakıf olarak yaptırılan tarihi Şengül Hamamı, yeniden hayat bulacak.

Kars'taki Cuma Hamamı restorasyon bekliyor!

Kars Kalesi altında, Taş Köprü yanında bulunan ve geçtiğimiz aylarda 'Tarihi Dokunun Korunması' projesi kapsamında restore edilen Muradiye Hamamı yeniden turizme kazandırılırken, yanı başında bulunan Cuma Hamamı ise kaderiyle baş başa bırakıldı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Hamam Çimeni Çarşısı'nın avlusu yeniden yapılacak!

Akçaabat Belediyesi'nin büyük beklentilerle inşa ettiği Hamam Çimeni Çarşısında işler bir türlü istenildiği gibi gitmiyor.

Şarköy'deki Tarihi Osmanlı Hamamı restore edildi!

Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkıları ile yeniden restore edilerek Şarköy turizmine kazandırılan Tarihi Osmanlı Hamamı düzenlenen geniş katılımlı törenle hizmete açıldı.

Makedonya'daki Çifte Hamam yeniden hizmete açıldı!

Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı. Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançevksa Milevska eserin eski parlaklığına yeniden kavuştuğunu söyledi.

TİKA, Makedonya Kalkandelen'deki Çifte Hamam'ı restore etti!

Makedonya’nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı.

Finike'deki tarihi hamam restore edildi!

Finike Belediyesi tarafından bir süre önce işletmesi şahsa devredilen hamam yeniden restore edilerek hizmete açıldı. Protokol üyeleri açılıştan sonra yeni görünüme kavuşan hamamı gezdi.

Daday Hamamı yeniden hizmete girecek!

Daday Belediyesi’ne ait ve uzun süredir kullanıma kapalı olan tarihi Daday Hamamı yapılacak restorasyon çalışması ile çok kısa zaman sonra yeniden hizmete girecek.

Daday Hamamı yeniden hizmete girecek Haberi

Daday Hamamı yeniden hizmete girecek

Daday Belediyesi’ne ait ve uzun süredir kullanıma kapalı olan tarihi Daday Hamamı yapılacak restorasyon çalışması ile çok kısa zaman sonra yeniden hizmete girecek.Kastamonu’nun Daday ilçesinde Belediyeye ait ve uzun süredir kullanıma kapalı olan tarihi Daday Hamamı yapılacak restorasyon çalışması ile çok kısa zaman sonra yeniden hizmete girecek. Daday’da 1855 yılında yapılan yaklaşık 160 yıllık tarihi hamam restorasyon çalışması sonucunda tekrar hayata dönecek. Atatürk’ün Daday’ı ziyaret ettiği sırada kendisinin de kullandığı tarihi hamam Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın girişimleri ile Nilşen İnşaat tarafından projesi yapılarak anıtlar kurula teslim edildi. Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın seçim vaatleri arasında yerini alan, eski Belediye Başkanı Nedim Bıyıklı zamanında açık kalan, fakat eski yoğunluğunu kaybetmesi üzerine kapatılan ve o günden beri hiç...