02 / 05 / 2024

Dahiliye Vekaleti

Dahiliye Vekaleti

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

Türk Kızılay, kurban vekaleti bedellerini duyurdu: Yurt içi 5 bin 950 TL, yurt dışı 2 bin 650 TL!

Türk Kızılay'dan yapılan son dakika açıklamasında kurban vekaleti bedelleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Diyanet 2022 yılı kurban vekalet ücretlerini açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban hisse vekâlet bedelleri belli oldu. Kurban vekaleti, bazı koşullar dahilinde yerine getirilecek. Vekalet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilecek.

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye binası yıkılıyor!

İstanbul Anadolu yakası Kadıköy'de yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım çalışmaları başladı.

Emlak dolandırıcıları sahte vekaletle ev satıyor!

Eski tapudaki sahte satışlar, ev hayali kuran vatandaşların kabusu haline geldi. Uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. "Ev sahibi yurt dışında, vekaleti bende" diyen emlak dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın.

Batman Beşiri Kuşçukuru köyündeki arazi davası sonuçlandı!

Kuşçukuru köyünde tapulu arazilerin hak sahiplerine verildiğini belirten Avukat Abdullah Akın; “Ezidilere ait taşınmazlara yönelik karar çıktı. Yaklaşık 1400 dönümlük arazi işgal atındaydı. Bu arazilerin vekaleti bana verildi” dedi.

Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Tapu devir vekaleti nasıl verilir?

Tapu devir işlemleri bir vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir vekaleti nasıl verilir? Tapu devir vekaleti için hangi belgeler gerekir? Ne kadar harç ödemesi yapılır?

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

1935 yılında İstanbul Limanı ıslah edilecek!

1935 yılında İktisat Vekaleti deniz işlerinin ıslahına dair beş senelik bir program hazırlamış. Bu program çerçevesinde İstanbul Limanı ihtiyaca göre genişletilecek ve genişletilecekmiş. Bu işe toplam 1 milyon lira sarf edilecekmiş.

Tapu vekaleti için ne gerekli?

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekaletname oluyor. Peki, tapu için vekil atayacağınızı düşünelim. Tapu vekaleti için ne gerekli?

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Tapu da vekaletname ile devredilebiliyor. Peki, tapu vekaleti nasıl verilir?

Dahiliye Vekaleti Haberi

Dahiliye Vekaleti



Dahiliye Vekili şehrimize geldi


İstanbul'daki ahşap evler istimlak edilecek


Faik Öztrak, bu husustaki kanun lahiyasının hazırlanmakta olduğunu bildirdi


     Dahiliye Vekili Faik Öztrak dün sabahki ekspresle Ankara'dan şehrimize gelmiş, Haydarpaşa'da Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar'la vali muavinleri, belediye reis muavinleri, İstanbul Emniyet Müdürü ve diğer zevat tarafından karşılanmıştır. 

     Faik Öztrak, İstanbul'a geçtikten sonra öğleden evvel Taksim'de Beden Terbiyesi Genel Direktörlüğü İstanbul Başkanlığı Merkezi'ni ziyaret etmiş, öğleden sonra Belediye'ye gelerek Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar'ı ziyaret ve orada Vilayet ve Belediye işleriyle meşgul olmuştur. 

     Faik Öztrak, Belediye'de kendisiyle görüşen muharririmizin suallerine şu cevapları vermiştir: 

   ...