29 / 04 / 2024

Tapu vekaleti için ne gerekli?

Tapu vekaleti için ne gerekli?

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekaletname oluyor. Peki, tapu için vekil atayacağınızı düşünelim. Tapu vekaleti için ne gerekli?



Tapu vekaleti için ne gerekli?

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekaletname oluyor.


Vekaletname, tapu dairesinde işlerin görülmesi için de kullanılabiliyor. Peki, tapu vekaleti için ne gerekli? Vekil nereden ve nasıl atanır?


Vekalet vermek için aşağıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. Peki, tapu vekaleti için ne gerekli?


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


 Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmesi gerekiyor.


Vekâletin kapsamı

Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirlenir.


Vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsar.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça dava açamaz, sulh olamaz, hakeme başvuramaz, iflas, iflasın ertelenmesi ve konkordato talep edemez, kambiyo taahhüdünde bulunamaz, bağışlama yapamaz, kefil olamaz, taşınmazı devredemez ve bir hak ile sınırlandıramaz.



Vekalet sözleşmesi nasıl kurulur?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön