15 / 05 / 2024

tapunun vekil ile devri

tapunun vekil ile devri

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekaletname oluyor. Peki, tapu için vekil atayacağınızı düşünelim. Tapu vekaleti için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemleri ile uğraşacak kişiler, bu süreç hakkında detaylı bilgilere erişmek istiyor. Özellikle bir tapunun yani var olan bir tapunun aitlik durumu sıkça araştırılan konulara arasındadır. İşte detaylar!

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Doğuş GYO ile Getir gayrimenkul satışı için yeniden görüşmelere başladı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine yeniden başlandı. 

Hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığıyla yapılabiliyor. Vekilin bu hakkını hile yaparak kullanma hakkına sahip olmuyor. İşte, hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Mersin hükümet konağı tartışmalara yol açtı!

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na benzetilen hükümet konağı, bu konuda daha önce soru önergesi veren CHP'li vekil ile Kaymakam arasında tartışma konusu oldu.

'Yavru Saray' benzetmesi Mersin'i karıştırdı!

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na benzetilen hükümet konağı, bu konuda daha önce soru önergesi veren CHP'li vekil ile Kaymakam arasında tartışma konusu oldu.

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Tapunun yeri nasıl bulunur?

Taşınmaz mal alım satım sırasında eldeki tapu örneğinin kendisine gösterilen taşınmaza ait olup olmadığı internet üzerinden yapılacak sorgulama ile tespit edilebiliyor. Peki, tapunun yeri nasıl bulunur?

Vekil Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vekil Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Şengül, Mevlüt Sarı, Mohammedirfan A M. Ragib Almufti tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Tapunun bölünmesi!

Tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tapunun bölünmesi işlemi nasıl yapılır? Tapu nasıl bölünür? Tapunun bölünmesi için gereken belgeler nelerdir? İşte tapunun bölünmesi ile ilgili soruların yanıtı...

Gayrimenkul vekil eli ile de kiraya verilebilir!

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Para sizin " başlıklı yazıyı kaleme aldı.  Heper, gayrimenkul vekil eli ile de kiraya verilebilmesi ile okurlarının merak ettiği soruları yanıtladı...

Metin Şentürk, Fikret İnan'ın ferrarisi ile yarışacak!

400 bin euro'luk Ferrari ile rekor denemesi 2 Nisan'da

tapunun vekil ile devri Haberi

tapunun vekil ile devri

Tapu vekaleti için ne gerekli?

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekaletname oluyor.


Vekaletname, tapu dairesinde işlerin görülmesi için de kullanılabiliyor. Peki, tapu vekaleti için ne gerekli? Vekil nereden ve nasıl atanır?


Vekalet vermek için aşağıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. Peki, tapu vekaleti için ne gerekli?


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


 Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmesi gerekiyor.


Vekâletin kapsamı

Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirlenir.


Vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsar.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça...