29 / 04 / 2024

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?



Taşınmaz mal alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler ilk olarak tapu ile ilgili araştırma yapmak istiyor. Satış sonrasında mağduriyet yaşamak istemeyenler bazı kurumlara giderek araştırmalarını yapabiliyor. 

Tapu temizse ve satış bedelinde de anlaşılmışsa devir işlemi tapu dairesinde yapılıyor. Alıcı ya da satıcının müracaatı sonrası gerekli belgelerin de temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi ile birlikte devir tamamlanıyor. 

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tapu harcı gerçek satış bedeli üzerinden ödeniyor. Hem alıcının hem de satının binde 20 oranında harç ödemesi gerekiyor. Alıcılar hem taşınmazın satış bedelini öderken hem de tapudaki masrafların hepsini karşılayabiliyor. 

Birikimlerini yatırdıkları tapuda sorun yaşamak istemeyenler "Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır? Tapunun doğru olduğu nasıl anlaşılır?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...


Geri Dön