30 / 04 / 2024

tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır

tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Avrupa'da konutun ucuz olduğu 9 şehir peş peşe sıralandı!

Avrupa'da mülk satın almak isteyen yabancılar için metrekare bazında en ucuz şehirler peş peşe sıralandı. İşte Avrupa'da konutun en ucuz olduğu 9 şehir...

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli olduğu tespit edilen yüzbinlerce vatandaşa destek sağlıyor. Temmuz ayı maaş zamlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ödemeye zam geldi. İşte detaylar...

Fındık kaç TL oldu? Şu an fındık fiyatı ne kadar? İşte 3 Haziran 2023 güncel fındık fiyatları!

Fındık fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki fındık fiyatlarındaki son durum nedir? İşte detaylar!

Hyundai Kona’ya gelen zam resmen dudakları uçuklattı! Hyundai Kona’nın yeni fiyatı ne kadar oldu?

Ürettiği her modeliyle her zaman büyük ses getirmeyi başaran Güney Kore otomobil üreticisi Hyundai, her ay olduğu gibi bu ay da araç fiyatlarını güncelledi. Açıklanan yeni fiyatlara bakıldığı zaman Kona modeline 40 bin TL zam yapıldığı görüldü. İşte 13 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tapunun gerçek olduğu nasıl anlaşılır? Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Tapu sahipleri, ellerindeki tapulara dair bilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu yüzden de bu konuda bazı sorular sormaktadırlar. İşte sorulan bazı sorular!

tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır Haberi

tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır

Taşınmaz mal alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler ilk olarak tapu ile ilgili araştırma yapmak istiyor. Satış sonrasında mağduriyet yaşamak istemeyenler bazı kurumlara giderek araştırmalarını yapabiliyor. 

Tapu temizse ve satış bedelinde de anlaşılmışsa devir işlemi tapu dairesinde yapılıyor. Alıcı ya da satıcının müracaatı sonrası gerekli belgelerin de temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi ile birlikte devir tamamlanıyor. 

Tapu harcı gerçek satış bedeli üzerinden ödeniyor. Hem alıcının hem de satının binde 20 oranında harç ödemesi gerekiyor. Alıcılar hem taşınmazın satış bedelini öderken hem de tapudaki masrafların hepsini karşılayabiliyor. 

Birikimlerini yatırdıkları tapuda sorun yaşamak istemeyenler "Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır? Tapunun doğru olduğu nasıl anlaşılır?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu sorgulama işlemi tapu dairesine gidilerek yapılabildiği gibi...