21 / 08 / 2024

Kira giderlerinin yüksek olduğu yerlerde altın fiyatları artıyor!

Kira giderlerinin yüksek olduğu yerlerde altın fiyatları artıyor!

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman yaptığı açıklamada kira giderlerinin yüksek olduğu yerlerde altın fiyatlarının arttığını söyledi. İşte Salih Özman’ın konu ile ilgili o açıklamaları…



Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, kuyumculuk sektöründe fiyat belirleme ile ilgili olarak çok önemli bazı açıklamalar yaptı. Salih Özman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada rekabet yasaları gereği kuyumcuların bir araya gelip fiyat belirlemesinin yasak olduğunu, aksi takdirde ağır cezalarla karşılaşılabileceğini dile getirdi.

KİRALAR ALTIN FİYATLARINI ETKİLİYOR


Gazete Gerçek’ten Tugay Başsan imzalı habere göre açıklamasında müşterilerin ellerindeki altınları geri satmak istediklerinde piyasa fiyatlarının üzerinde bir teklif beklememeleri gerektiğini dile getiren Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih  Özman, "Toptancıdan belli bir fiyata alabilecekken, neden müşteriden 10 TL’lik malı 11 TL’den alalım?" diye sordu. Kullanılmış altının risk taşıyabileceğini de kaydeden Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, piyasa fiyatlarının altına ürün satanların ya çalıntı gibi sıkıntılı bir durumu veya ürünlerin ayarında kaçıklık problemi olabileceğini dile getirdi.

Kira giderlerinin yüksek olduğu yerlerde altın fiyatları artıyor!

"FİYATLARIMIZ İSTABUL ALTIN BORSASI'NA GÖRE BELİRLENİYOR"


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Samsun’daki kuyumcuların altın fiyatlarını İstanbul Altın Borsası'na göre belirlediklerini kaydeden Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, “Mega kent İstanbul'daki Kapalıçarşı'da aylık kiralar milyonlarla ifade ediliyor. Nitekim Samsun'da da lokasyon farkı nedeniyle  kira bedelleri değişkenlik gösterebiliyor. Alışveriş merkezlerindeki gibi 400 bin Türk Lirası kira veren kuyumcudaki altın fiyatları, 20 bin Türk Lirası kira veren diğer yerlerdeki kuyumculardan daha yüksek olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Salih Özman ayrıca açıklamasında ayrıca esnaf arasında sıkça uygulanan 'ikram' geleneğinin rekabeti baltalamadığını fakat söz konusu bu durumun ürünlerin ucuza satılacağı anlamı taşımadığını kaydetti. Açıklamasında rayicinden ucuza satmayız, niye satalım? Altın piyasası belli" ifadelerini kullanan Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih  Özman, müşteri memnuniyeti adına bazı esneklikler sağlanabileceğini ancak piyasa değerlerinin altına inmenin mümkün olmadığını kaydetti.

 

SZF Life Evleri’nde 2 milyon 450 bin TL’den başlayan fiyatlarla!

Gimat Mağazacılık Ankara'daki 2. etap projesine başlıyor! Alışveriş sokağı ve ofis projesi için start verdi!

Milli Emlak'tan  Ankara  ve bir kentte daha KDV'den muaf arsa ile araziler! 31 bin TL'den başlayan fiyatlarla!


Geri Dön