30 / 04 / 2024

daire aidatı nasıl belirlenir

daire aidatı nasıl belirlenir

Konut sitelerinde aidatlar, personel-malzeme ve enerji ile idari giderlerin yönetim planında belirtildiği şekilde bağımsız bölüm başına bölünmesi ile aylık olarak belirlenir. Peki sitelerde aidat miktarını etkileyen değişkenler nelerdir?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

Apartman aidatı nasıl paylaştırılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Apartmanda güvenlik personeli çalıştırıyoruz. Benim dairem en küçük daire. Fakat bu güvenlik personelinin maaşı ve SGK primi eşit olarak bölüştürülüyor. Bu haksızlık değil mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için kurasız, uygun fiyattan 9 ilde toplam 400 konutu satışa çıkardığını duyurdu. Peki, TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

daire aidatı nasıl belirlenir Haberi

daire aidatı nasıl belirlenir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde aidat miktarını etkileyen değişkenler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı..


Konut sitelerinde aidatlar, sitenin güvenli-temiz-bakımlı olması maksadı ile personel-malzeme ve enerji ile idari giderlerin yönetim planında belirtildiği şekilde bağımsız bölüm başına bölünmesi ile aylık olarak belirlenir.


Aidat miktarı şunlara bağlı olarak siteden siteye değişebilir;

1-) Yönetim becerisi

2-) Arsa büyüklüğü ve peyzaj alanı/çeşitliliği

3-) Sosyal donatı miktar ve çeşitliği

4-) Blok/daire yoğunluğu

5-) Daire-bağımsız bölüm sayısı

6-) Site araçlı-yaya giriş sayısı

7-) Otopark cinsi ve sayısı

8-) Personelin kadrolu veya taşeron olması

9-) Hizmetlerin dışarıdan veya iç imkanlarla alınması

10-) Daire içlerine hizmet verilme oranı

11-) İmalatçı firmanın desteği ve marka kaygısı

12-) Yönetim planının aidat ile ilgili maddeleri

13-) Makine ekipman sayısı

14-) Kiralanabilir ortak alan varlığı ve sayısı


Web: www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ

Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri-...