19 / 05 / 2024

daire datış masrafı

daire datış masrafı

Daire alım satımlarında, alıcının masrafları satış bedelini ödemek ile bitmiyor. Peki, bir dairenin ortalama teslim masrafları nelerdir ve ne kadardır? Bir daire tüm masrafları ile ne kadara mâl olur?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Bağdat Caddesi yok satıyor!

Dünyanın sayılı alışveriş caddelerinden Bağdat Caddesi, geçtiğimiz 2 yılda plansız kentsel dönüşüm sebebiyle değer kaybetmişti. Talebin ve fiyatların yeniden yükselişe geçtiği caddede, bu günlerde satılık ve kiralık kıtlığı yaşanıyor. Ne daire bulmak mümkün ne dükkan. 

Taner Ölmez Bağdat Caddesi’nden 3 milyon TL'ye ev aldı!

Evlilik hazırlıkları yapan ‘Mucize Doktor’ dizisinin yıldız oyuncusu Taner Ölmez, düğün öncesi İstanbul Bağdat Caddesi’nden lüks bir daire satın aldı. 

Brandroom Bağdat Caddesi’nden çıktı!

Türkiye'nin lüks giyim mağazaları arasında yer alan Brandroom, yüksek kira masrafı sebebiyle Bağdat Caddesi'ndeki 5 katlı mağazasını boşaltıyor. 22 Kasım 2018'den itibaren mağaza hizmet vermeyecek.

Ankara Öniz Bağdat fiyat!

Ankara Öniz Bağdat fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 176 adet ofis tipi daire ve 23 adet dükkana yer verilen proje Asm İnşaat imzasını taşıyor.

Öniz Bağdat iletişim!

Öniz Bağdat iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Asm İnşaat güvencesiyle inşa edilen Öniz Bağdat projesinde 176 adet ofis tipi daire ve 23 adet dükkan bulunuyor. 

300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar?

Tapuda daire satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki 300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

RE/MAX Cadde Bağdat Caddesi’ndeki durgunluğu çözüyor!

RE/MAX Cadde, Bağdat Caddesi’nde müteahhitler ile daire sahipleri ile yaşanan mağduriyetleri çözüyor..

Fenerbahçe, Bağdat Caddesi'nden 6 daire aldı!

66 ait mağaza, 19 franchising bayisi bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü, eskiye dair depolarında bulunan formaların tamamını satarak Bağdat Caddesi'nde altı tane daire aldı.

Daire tapu masrafı 2017!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir ve iktisaplarında belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, daire tapu harcı ne kadar? İşte daire tapu masrafı 2017..

Four Winds Residence satılık daire fiyatları!

İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’ne komşu konumda yer alan Four Winds Residence projesinde anahtar teslimler hemen yapılıyor. Four Winds Residence satılık daire fiyatları 960 bin dolardan başlıyor.

daire datış masrafı Haberi

daire datış masrafı

Daire teslim masrafları!

Daire alım satımlarında, alıcının masrafları satış bedelini ödemek ile bitmiyor. Daire satış masrafları arasında tapu harcı,döner sermaye harcı, emlakçı komisyonu, vekalet verilmesi halinde avukat ve vekaletname bedeli adı altında birçok masraf bulunuyor. Peki, bir dairenin ortalama teslim masrafları ne kadardır? Bir daire tüm masrafları ile ne kadara mâl olur?


Tapu Devir Vergisi: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğün'e beyan edilen değerin %4’u vergi olarak ödenir. 


Pazarlık sonucu oluşan bir antlaşma yoksa, kanunun belirttiği şekilde vergi dağılımı şöyledir. %1,65 alıcı öder ve % 1,65 +145 TL döner sermaye harcını satıcı öder) 


Bu meblağ bir devlet bankasına yatırılır. Bunun için gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeden "asgari beyan değeri" alınır. Belediye beyan değerinden düşük satış bedeli gösterilemez.


Tapu İşlem Masrafı: Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne döner sermaye...