16 / 05 / 2024

daire Metrekaresine otopark ekleniyor mu

daire Metrekaresine otopark ekleniyor mu

Güven unsurunu her şeyden önde tutan Ankaralı inşaat firmaları, özellikle bazı büyükşehirlerde konutların metrekarelerine otoparkların da eklenmesi fikrine konut alıcısının güvenini zedelemesi nedeniyle sıcak bakmadı.

Akmerkez GYO, 24 apart daire ve otoparkı Üçgen Bakım'a kiralayacak!

Akmerkez GYO tarafından 27 bağımsız bölümden meydana gelen 24 apart dairesi ve 2 bağımsız bölümden oluşan otopark için Üçgen Bakım ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. ile kiralama sözleşmesi yapılacak.

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Esenler Dört Yaka’da son 9 daire satışta!

Efitaş İnşaat ve Bordo İnşaat ortaklığı ile Esenler'de hayata geçirilen Dört Yaka, 95 konut, 45 ticari ünite ve 250 araçlı otoparkı ile Esenler'de çıtayı yükseltecek. Proje dahilinde son 9 daire satışa sunuluyor.

Daire başına 1 otopark zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni otopark yönetmeliği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Daire başı 1 tane otopark göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız." dedi. 

City Van AVM'deki 77 adet işyeri ve otopark kiraya veriliyor!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, İpekyolu İlçesi, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan City Van AVM'deki 77 adet işyeri ve otoparkın yüzde 50'lik hissesini kiraya verilecek. Gayrimenkullerin 3 yıllık kira bedeli 23 milyon 542 bin TL olarak belirlendi.

Otoparkı olan daire için çift aidat mı ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu ''Otoparkı olan daire için çift aidat mı ödenir'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...

Daire başına otopark dönemi başlıyor!

Türkiye'de trafik sorunu için otopark sisteminde değişikliğe gidiliyor. Yeni dönemde otoparklara iki katlı, maliyeti 2 bin 500-15 bin euro arasında mekanik sistem yerleştirilecek. Daire başına bir otopark inşa edilecek.

Hayatpark İstanbul'da yaşam başladı! Son 30 daire!

Son 30 dairenin kaldığı Hayatpark İstanbul projesinde yaşam başladı. 2+1, 3+1 aile konseptine sahip projede, yüzme havuzu, sauna, çocuk oyun alanları, kapalı otopark, 24 saat güvenlik gibi sosyal donatılar mevcut. 390 bin lira başlangıç fiyatına sahip projede 70 daire, sahiplerine teslim edildi.

Kocaeli Umuttepe’ye 250 araçlık otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Umuttepe Hastanesi için 250 araçlık otopark inşa etti.

Diyarbakır'daki 720 araçlık otopark hizmete giriyor!

Diyarbakır Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, “Eski Doğum Hastanesi olarak bilinen alanda, 720 araçlık kapalı otopark yaptık. Bu kapalı otopark yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak" dedi

Otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor. Tapuya otopark şerhi de düşülebiliyor. Peki, otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan otopark sertifikası uygulaması!

Çevre Şehircilik Bakanlığı otopark sertifikası uygulamasına hazırlanıyor. Sokaklarda her daire için yer ayrılacak. Bu bölüm tapuda tescillenerek daireyle birlikte satılacak.

Her daireye sokakta tapulu otopark!

Çevre Şehircilik Bakanlığı otopark sertifikası uygulamasına hazırlanıyor. Sokaklarda her daire için yer ayrılacak. Bu bölüm tapuda tescillenerek daireyle birlikte satılacak . Bakan İdris Güllüce devrimci bir yönetmelik hazırlayacaklarını ifade etmişti.

daire Metrekaresine otopark ekleniyor mu Haberi

daire Metrekaresine otopark ekleniyor mu

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün Ankaralı temsilcileri, bazı büyükşehirlerde satışa sunulan konut ve işyerlerinin metrekare hesaplamasına otopark gibi bölümlerin de eklenmesinin doğru olmadığını düşünüyor.

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde başarılı projelere imza atan ve son olarak Başkent’in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe’yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "abartılı metrekare" uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi.

Pala, birbirinden başarılı ve üst donanımda projelerin yükseldiği Ankara'da sadece konut değil, güven de sattıklarını belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz hızla markalaşmak ve hem yurt içi hem de yurt dışında ismimizi duyurmak. Uzaltaş AŞ gibi çok sayıda Ankaralı firma bu mücadeleyi veriyor. Geniş, ferah, ergonomik projelerimizle şimdiden yurt genelindeki sektör temsilcilerinin ilgisini çekmeyi başardık....