02 / 05 / 2024

daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar

daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar

Daire satışının bir emlakçı aracılığı ile gerçekleşmesi halinde belli oranlarda emlakçı komisyonunun ödenmesi gerekiyor. Peki, daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar? İşye daire satışında emlakçı komisyonu 2015..

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

G Marin Managed by Divan'da son 14 daire satışta!

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda hayata geçirdiği ‘G Marin Managed by Divan’ projesinde 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla son 14 daire satışta...

81 ilde taşınmaz satışında askeri sorgulama yapılmayacak!

Emlak Uzmanı Özelmacıklı: Yabancıya konut satışı artıyor. Yabancıya uyruklu gerçek kişilere taşınmaz satışında askeri sorgulama yapılmayacak” dedi…

Ivanka Trump emlak satışında spekülasyon yaptı!

Mexico Baja, Panama City, Toronto ve New York'taki inşaatlarının büyük bir kısmının satıldığını söyleyen Ivanka Trump'ın son yıllarda Trump şirketlerine ait emlak varlıklarının satışında spekülasyon yaptığı ortaya çıktı.

Güzelyurt Sosyal Konutları'ndaki 25 daire satıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güzelyurt Sosyal Konutları'nda yer alan 25 daire satıldı.

Prava Kartal daire satış fiyatları!

Toplamda 186 adet daireden oluşan Prava Kartal projesinde teslimler 2019 Ağustos ayında yapılacak. İşte, Prava Kartal daire satış fiyatları... 

Ordu TOKİ projesindeki 120 daire satışa çıkıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Altınordu ilçesi eski kamyon garajında yer alan TOKİ Ordu projesinde yer alan 120 daire satışa çıkıyor.

daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar Haberi

daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar

Daire satışında emlakçı komisyonu 2015!

Daire satışının bir emlakçı aracılığı ile gerçekleşmesi halinde belli oranlarda emlakçı komisyonunun ödenmesi gerekiyor. Peki, daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar?


Tarafların anlaşması ve alım-satım/kiralama işleminin gerçekleşmesi halinde yukarıda da belirttiğimiz gibi emlak komisyonu talep edebiliyor. 


Ödenecek ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre hesaplanıyor. Peki, daire satışında emlakçı komisyonu ne kadar?


Emlak komisyonu tarifesi 2015..

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV


Kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.



Daire satışında gerekli belgeler!




Işıl Seren...