28 / 04 / 2024

daire tapu harcı 2017

daire tapu harcı 2017

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir ve iktisaplarında belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, daire tapu harcı ne kadar? İşte daire tapu masrafı 2017..

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları geri alınabiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi 2021 aşamaları...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Daire tapu masrafı 2017!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir ve iktisaplarında belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, daire tapu harcı ne kadar? İşte daire tapu masrafı 2017..

Tapu harcı bedeli 2015!

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşta tapu harcı bedeli 2015..

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

Satış vaadi şerhi tapu harcı!

Satış vaadi sözleşmesi, ilerideki yapılacak satış işleminin taahhüdü niteliğinde olan bir ön sözleşme oluyor. Bu sözleşme ilgili taşınmazın tapusuna şerh edilebiliyor. Peki, satış vaadi şerhi tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık zammı 2015!

Ekik ödenen tapu harcının tespit edilmesi halinde Maliye vergi cezası uyguluyor. Peki, tapu harcı pişmanlık zammı 2015 ne kadar? İşte,tapu harcı pişmanlık zammı hesaplaması...

daire tapu harcı 2017 Haberi

daire tapu harcı 2017

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu harç, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade ediyor. Buna göre gayrimenkullerin tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabilecek ancak; gerçek devir bedelinin emlak vergisi değerinden fazla olması halinde ise, tapu harcının bu gerçek devir bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekecektir.


Daire tapu masrafı 2017

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenecek harç Bakanlar Kurulu'nun belirlediği oranlar ile hesaplanıyor. Geçtiğimiz Mart ayında Bakanlar Kurulu, bu oranlarda indirime...