01 / 05 / 2024

daire vergisi ne kadar

daire vergisi ne kadar

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi taksitleri 2013 dönemi ve detayları haberimizde...

Büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediye sınırları içerisindeki taşınmazlardan diğer belediyelere göre oranla daha zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

2015 Emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 Emlak vergisi ne kadar? 2015 Emlak vergisi oranları nelerdir?

TOKİ Trabzon Zağnos daire fiyatları ne kadar?

TOKİ Trabzon Zağnos'ta 17 bin 956 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Projede satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş yürütüyor. Peki TOKİ Trabzon Zağnos daire fiyatları ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapu dairesinde ne kadar vergi ödenir? İkinci el emlak alım satımlarda fark olur mu? İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Başakşehir Eval Park daire teslimleri ne zaman?

Daire seçeneklerinin 2+1,3+1 ve 4+1 olarak dizayn edildiği projede 870 daire bulunuyor. Projede daire fiyatları 400 bin TL'den başlıyor. Peki Başakşehir Eval Park daire teslimleri ne zaman?

Inİstanbul Gala daire fiyatları ne kadar?

E-5'e ve metrobüse 1 kilometre uzaklıkta inşa edilen Inİstanbul Gala'da 30 ay 0 faiz avantajı ile ödeme yapılabiliyor. Projede konutların büyüklükleri 48 metrekareden başlıyor. Peki Inİstanbul Gala daire fiyatları ne kadar?

Sancaktepe Envarev daire fiyatları ne kadar?

11 bin 300 metrekare arsa alanı üzerine hayata geçirilen Envarev Samandıra 'da 1+1'den 3+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Peki Sancaktepe Envarev daire fiyatları ne kadar?

DKY Kartal daire fiyatları ne kadar?

Teslimlerin 2017 yılı içerisinde gerçekleşmesi planlanan DKY Kartal Residence 220 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Proje DKY İnşaat imzası ile yükseliyor. Peki DKY Kartal daire fiyatları ne kadar?

Kocaeli Çayırova TOKİ daire fiyatları ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Çayırova Alt Gelir Grubu Konut Projesi'nde 157 adet konut satışa sunuluyor.Peki Kocaeli Çayırova TOKİ daire fiyatları ne kadar?

daire vergisi ne kadar Haberi

daire vergisi ne kadar

Emlak vergisi taksitleri 2013!

Gayrimenkul sahipleri, muaf tutulmadıkları takdirde emlak vergisi ödemek ile yükümlüdür. İki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi taksitleri 2013 dönemlerini ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor. Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılıyor.


Emlak vergisinden kimler muaf tutulmaz?

- Birden fazla konuta veya birden fazla konut hissesine sahipleri 

- 200 metrekareden küçük kışlığı yanında bir de yazlık ev sahipleri

- Emekli aylığı dışında geliri olanlar, çalışanlar.

- Kira geliri, faiz geliri açıkçası başka geliri olanlarda, emlak vergisinden muaf tutulamazlar.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyenler tek seferde de ödeyebiliyor. Tek...