02 / 05 / 2024

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Anagayrimenkulün tümünün mülkiyeti kat mülkiyetine çevrilmeden o gayrimenkulün yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor. Peki, daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi?

71 katlı Como Residences'daki çatı katı 136 milyon dolara satıldı!

Como Residences, Palm Jumeirah'ta bulunan Nakheel'in en son projesi olarak hayata geçiriliyor. Söz konusu projenin 2027 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Ancak henüz bitmeden  çatı katı 136 milyon dolara satıldı.

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

Greenist’te son daireler satışta!

Geniş kat bahçeleri, iç avluları, teras ve balkonları, çocuk parklarıyla, şehirden uzaklaşmadan doğa ile iç içe sağlıklı bir yaşam vadeden Greenist projesinde kalan son daireler satışa çıktı.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Banu Evleri'nde 0,99 konut finansmanı ile hemen teslim daireler!

Hasanoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Banu Evleri projesinde Ziraat Katılım Bankası’nın finansman oranlarında indirim kampanyası sunuluyor. Proje kapsamında daireler 0,99 vade oranı ve 180 aya varan vade olanağı ile satılıyor.

Balıkesir Manyas TOKİ Emekli kura çekilişi katılım listesi!

TOKİ Balıkesir Manyas Konutları'nda toplamda 500 adet daire emekliler için satışa çıkarıldı. Projede daireler 2+1 şeklinde tasarlandı. İşte Balıkesir Manyas TOKİ Emekli kura çekilişi katılım listesi...

Yakacık Hill Kartal satılık daireler!

Yakacık Hill Kartal satılık daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 3+1 ara kat dubleks şeklinde tasarlandı. Firma bünyesinde 36 ay vade uygulanan proje 2 blok halinde inşa ediliyor.

Nazmi Durbakayım: Kat irtifakı kurmadan daire satmak cinayettir!

Kimi inşaat projelerinde tüketiciye daireler tam olarak binanın hangi katında ve nerede yer alacağı (kat irtifakı) belli olmadan satılıyor. Durbakayım, “Kat irtifakı kurmadan daire satmak cinayettir. Nüfus kâğıdı ortaya çıkmadan satış olmamalı." dedi.

Başakşehir 2. Etap Evleri Emlak Konut kura katılımcı listesi!

Fiyat listesine göre 2+1 daireler 437 bin TL'den başlayan projede toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldı. Başakşehir 2. Etap Evleri Emlak Konut kura katılımcı listesi detayları haberimizde yer alıyor.

Relux RFF 35 satılık daire!

Relux RFF 35 satılık daireler çatı katı dubleks daireden ve 3+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildi. 2 blok şeklinde yükselen proje İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de inşa ediliyor.

Konya Bahar Evleri' nde yaşam başladı! Daireler 350 bin TL'den başlıyor!

Konya Bahar Evleri toplam 2 bin 600 meterkare alana sahip. Projede daireler 12 kat olarak yükseliyor. Konya Bahar Evleri' nde yaşam başladı! Daireler 350 bin TL'den başlıyor.

Nilfea Özlüce projesinde daireler 329 bin TL' den başlıyor!

BTG inşaat tarafından hayata geçirilen Nilfea Özlüce projesi toplam 5 bin 797 metrekare alanda yükseliyor. Projedeki daireler 3+1 ve 3+1 bahçe veya dubleks katı olarak dizayn edildi. Nilfea Özlüce projesinde daireler 329 bin TL' den başlıyor.

Blue City Mudanya projesinde daireler 110 bin TL'den başlıyor!

Blue City Mudanya projesinde daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon bahçe ya da çatı katı şeklinde tasarlandı. Blue City Mudanya projesinde daireler 110 bin TL'den başlıyor.

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi Haberi

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Anagayrimenkulün tümünün mülkiyeti kat mülkiyetine çevrilmeden o gayrimenkulün yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor. 


Kat mülkiyetinin tescili, tapu memurunca düzenlenen resmi senet uyarınca veya aşağıdaki fıkraya göre verilen bir mahkeme hükmü ile yapılıyor. 


Kat mülkiyetinden önce taşınmaz mal üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifak tapusu ne zaman çıkar? Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi?


Kat irtifakı tapusu..

Kat irtifakı inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna deniyor.


Kat irtifakı bir arsanın maliki veya paydaşları lehine arsa payına bağlı olarak kuruluyor. Arsa payı kat irtifakından ayrı olarak devredilemiyor. Ayrıca miras yoluyla da geçmez ve başka bir hakla kısıtlanamaz. 


Arsa payı devredildiği zaman ona...