02 / 05 / 2024

DAKA Van projeleri

DAKA Van projeleri

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Van'da 50 yeni fabrika kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da 50 yeni fabrika kurulacak. 

TOKİ'den Van'a 3,7 milyar TL'lik yatırım!

Van'da TOKİ tarafından geliştirilen konut projeleri ve sosyal donatı yatırımlarıyla deprem ve terörün yarattığı tahribat ortadan kaldırılıyor...

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

TOKİ Van Edremit ve Kalecik'te sözleşme dönemi başlıyor!

Toplam 65 adet konutun yer aldığı TOKİ Van Edremit ve Kalecik projeleri için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Van Kalecik ve Edremit son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Van Kalecik ve Edremit projeleri için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Van Erciş'in çehresi yeni projelerle değişiyor!

Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla geliştirdiği projeleri hayata geçiriyor.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van'a 4 yeni sanayi sitesi geliyor!

Van Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Nevzat Gün beraberinde DAKA uzmanıyla birlikte yeni kurulacak olan ve çalışmaları devam eden Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi siteleri yöneticileri toplantı yaptı.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Van evleri yeniden inşa edilecek!

Van'da betonlaşmanın artması, apartman kültürünün yaygınlaşmasıyla yok olan tarihi Van evleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Tuşba Belediyesi'nin başlattığı projeyle turizme kazandırılacak.

TOKİ Van projeleri!

TOKİ Van projeleri kapsamında Van Kevenli Evleri'nde satışa sunulan 48 adet konut kuralı satış yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Van Kura çekimi 10 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Van'da Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı başladı!

Van'da Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DAP ) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ( DAKA ) ortaklaşa yürüttüğü "Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı" başladı.

DAKA Van projeleri Haberi

DAKA Van projeleri

Türkiye'nin en doğusunda yer alan bölgenin merkezinde hizmet veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin gelişmesine kalkınma programlarıyla destek veriyor. Ekonomi, sosyal, sağlık, turizm, istihdam, sanayi gibi birçok alanda projelerin hayata geçmesinde rol oynayan ajans, Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ve yönetim kuruluyla birlikte uyumlu bir şekilde hizmeti sürdürüyor.

DESTEK PROGRAMI 


DAKA, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla misyonunu devam ettiriyor. Bu hedefe yönelik olarak DAKA'nın verdiği destekler arasında, Mali Destek Programları, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programlarıyla Van iline özel olarak Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı yer alıyor. DAKA, kuruluşundan bugüne kadar özel sektör ve kamuya yönelik 13 mali destek programı uyguladı. 


99 MİLYONLUK KAYNAK 


Kalkınma Ajansı'nın...